Κατηγορίες

Eπιστροφή στην “κανονικότητα” του φασισμού

Ποιοι επανάφεραν ήδη τους Χρυσαυγίτες στα σχολεία, στις γειτονιές μας και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και με ποιο σκοπό; Τα lockdown που έβαλαν τη χώρα στο γύψο έκαναν εύκολα τη “βρόμικη δουλειά” όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά οδεύοντας σιγά σιγά προς την «κανονικότητα», όπως την ονομάζουν, το σύστημα θα χρειαστεί τους φασίστες ξανά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΒΟΜΒΟΛΑΚΗΣ

Η πανδημία για το βαθύ κράτος έπεσε “μάννα εξ ουρανού”. Ακόμα και η μεγαλύτερη φαντασίωση του πιο αρρωστημένου θιασώτη του δόγματος «ησυχία, τάξη και ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε στους καιρούς του κορονοϊού: εγκλεισμός στο σπίτι, απαγόρευση κυκλοφορίας, οι πολίτες σε αποστάσεις, περιορισμός των μετακινήσεων, αστυνομικοί έλεγχοι παντού, απαγόρευση των διαδηλώσεων, απαγόρευση των συναθροίσεων, ακόμα και απαγόρευση της μουσικής και του χορού. Μέτρα που σε φυσιολογικές συνθήκες το καθένα απ’ αυτά θα σήκωνε από μόνο του μία ολόκληρη επανάσταση, λαμβάνονταν -και κάποια από αυτά λαμβάνονται ακόμα- στο όνομα της υπεράσπισης του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ατομικής ευθύνης.

Στους καιρούς της πανδημίας, οι αντιφρονούντες στις αποφάσεις της κυβέρνησης στιγματίστηκαν ως «ψεκασμένοι», «αρνητές», «ανεύθυνοι» και «επικίνδυνοι», καθώς η κοινωνία σαρωνόταν ολοκληρωτικά από την επιβολή των μέτρων που λαμβάνονταν, ακόμα και των -επιεικώς- αμφιλεγόμενων, ακόμα και αυτών που οδηγούσαν στην οικονομική καταστροφή ολόκληρων κλάδων και επαγγελμάτων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς περιορισμού των ελευθεριών και άμβλυνσης των κοινωνικών αντιδράσεων, επιτεύχθηκε ο απόλυτος έλεγχος των κινήσεων του πολίτη από το κράτος, που σε καιρούς ειρήνης μπορεί να βρει αντιστοιχία στη σύγχρονη ιστορία μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα αυτοκρατορικού τύπου, σε θεοκρατικά καθεστώτα ή σε δικτατορίες και επ’ ουδενί σε δημοκρατίες.

«Και τώρα, πώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα;», θα σκέφτηκαν οι εξουσιαστές, που το “μάννα” αυτό τους ξεγλιστράει σιγά σιγά μέσα απ’ τα χέρια. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη στους καιρούς πριν από την πανδημία και η εφαρμογή της μόλις μπήκε μπροστά: Η επιστροφή των φασιστών στις γειτονιές και στα δελτία ειδήσεων, που ήδη παρατηρούμε να συμβαίνει με τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, με σκοπό:

  • Να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από όσα εν κρυπτώ αποφασίζει και πράττει η κυβέρνηση.
  • Να στρέψουν την οργή των πολιτών εναντίον του κατεξοχήν εχθρού της δημοκρατίας, πλασάροντας και πάλι τον εαυτό τους ως «δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
  • Να αναχαιτίσουν την ολοένα και πιο ενεργή επιστροφή των πολιτών στις διαδηλώσεις, τις πορείες, τις συσπειρώσεις και τις κοινωνικές διεκδικήσεις, υπό τον φόβο της αντίδρασης των φασιστών.
  • Να προβοκάρουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, δημιουργώντας το έδαφος στην αστυνομία να τις διαλύει ασκώντας διαρκώς βία στους πολίτες.
  • Να διατηρήσουν τον φόβο στην κοινωνία, καθώς η απειλή του «μπαμπούλα» κορονοϊού σταδιακά υποχωρεί.
  • Να διχάσουν την κοινή γνώμη και να εντείνουν το μίσος ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες.
  • Να διαφημίσουν στα συστημικά Μέσα τους φασίστες για ακόμα μία φορά, υπολογίζοντας στα «κουκιά» τους μετεκλογικά, ως υποψηφίων για κυβερνητική συνεργασία, αφού το σύστημα της απλής αναλογικής δεν αφήνει περιθώρια για περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» που σχεδιάζουν για εμάς, με σκοπό να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ακραίου ελέγχου που απέκτησαν πάνω μας μέσα στην πανδημία.

Και το σχέδιό τους έχει μπει ήδη σε εφαρμογή.

Πηγή: https: 2020mag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *