Κατηγορίες

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο για την αμυντική συμφωνία, τόνισε ότι «δεν μας αναγκάζει κανείς να λέμε ‘Βόρεια Μακεδονία’, είναι δικαίωμα μας να την λέμε όποτε θέλουμε ‘κράτος των Σκοπίων’, συνεχίζοντας πως «ο Γρίβας έλεγε ότι έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου παίρνοντας το λόγο, κάλεσε το προεδρείο να καταδικάσει «τον διχαστικό λόγο του ακροδεξιού κ.Μπογδάνου εναντίον του ΚΚΕ».

Ακολούθησε η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη πως «Στενοχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλάρια και βρήκε τον χώρο να ρίξει αντικομμουνιστικό δηλητήριο». «Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος, όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες που κρεμούσαν Έλληνες» προσέθεσε ο Παφίλης, απαντώντας στο βουλευτή της ΝΔ πως «Αυτά που λένε οι Χρυσαυγίτες τα λέτε εδώ μέσα» και «Εκτός από το τι Μπογδάνος-τι ρουφιάνος, υπάρχει και το τι Μπογδάνος-τι Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά αυτά που είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ καΙ χαρακτήρισε βαρύτατο ατόπημα τη σύνδεσή του με τη Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος ότι έχει δεχτεί τραμπούκικες επιθέσεις και από την εν λόγω οργάνωση και από την «άκρα Αριστερά». «Ο αντικομμουνισμός είναι μία φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας» προσέθεσε.

Στη συνέχεια Μπογδάνος υπεραμύνθηκε της παρουσίας του στο Βίτσι, την οποία ανέδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας.

Στην συνέχεια κατά του Μπογδάνου παρενέβη και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας σε έντονο ύφος πως «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας». «Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι», προσέθεσε δηλώντοντας πως πατέρας του ήταν στο Βίτσι.

«Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», προσέθεσε, όπως «και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη«. «Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι», κατέληξε.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτές τις μέρες ο Κ. Μπογδάνος κατηγόρησε τη δικαιοσύνη για «επιλεκτικές ευαισθησίες» σε βάρος των φασιστών, δεσμευόμενος να προχωρήσει σε αναφορά στη Βουλή σε βάρος ανθρώπου που διαμαρτυρόταν κατά της φασιστικής βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Αντίστοιχες δηλώσεις εξωραϊσμού της ακροδεξιάς βίας έγιναν και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Πηγή: ThePressProject

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *