Κατηγορίες

Επιστροφή σε κανονικότητα προ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους -Συνεδριάζει η επιτροπή, στις 3 οι ανακοινώσεις

Ημέρα ανακοινώσεων σήμερα, καθώς ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να γνωστοποιήσει το μεσημέρι τα νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους που σηματοδοτούν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στον πυρήνα του σχεδίου που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, είναι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί, χωρίς αστερίσκους. Σ’ αυτό το πλαίσιο η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φιλοσοφία των νέων μέτρων προσανατολίζεται σε μια ανοιχτή κοινωνία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προστατεύσει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να τους επιβάλει επιπλέον περιορισμούς.

Τα μέτρα που εξετάζονται
Στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της επιτροπής βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, να μη χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα ή να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στις συναυλίες.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες περιοχές». Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί, να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα, και να λειτουργούν τα αμιγή καταστήματα χωρίς περιορισμό.

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους
Πάντως, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, περισσότερο περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους, όπως ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Open ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 15:00 το μεσημέρι δεν θα παραπέμπουν στο lockdown που είχε η χώρα τον περασμένο χειμώνα.

Πηγή: iefimerida.grΕπιστροφή σε κανονικότητα προ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους -Συνεδριάζει η επιτροπή, στις 3 οι ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *