Κατηγορίες

Ζήσε. Δε θα ζήσει κανείς για εσένα…

Γράφει η Σοφία Καραγιάννη

Ζωή. Μιλάω για ένα όνομα αλλά και για μια βαθύτερη έννοια, μια πραγματικότητα.
Είναι και τα δύο ευλογία είτε το κουβαλάς έχοντας την τιμή να είναι όνομα σου, είτε στην ουσιαστική του έννοια που το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ε, και αυτό είναι το μαγικό της όλης υπόθεσης.

Ας περάσουμε λοιπόν στο παρασύνθημα. Βλέπετε έχω την τάση να λέω πολλά στον προφορικό μου λόγο όποτε μεταφέρεται και στον γραπτό μου λόγο (χαχάνισα πονηρά). Λοιπόν που λέτε η ζωή… Αχ! Ας πάρω μια ανάσα.

Άκουσα ένα τιτίβισμα και κοίταξα από το παράθυρο μια στιγμή. Τι χαρά να βλέπεις τον ήλιο να φωτίζει τα δέντρα και τα πουλιά να μη σταματούν το τιτίβισμα, εκεί σταθερά να τραγουδούν με ένα στόμα μια φωνή. Γεμίζουν όλες οι αισθήσεις. Όραση ακοή… Ζωή λοιπόν… Ό,τι πιο όμορφο μπορούσαν να μας χαρίσουν οι γονείς μας και ταυτόχρονα η ανώτερη αυτή οντότητα που με απόλυτη αγάπη και απλοχεριά μας χάρισε.

Όσο δύσκολα και να κυλάει για ορισμένους, γιατί εκεί έξω υπάρχει πολύς πόνος ή όσο εύκολα αντίστοιχα για άλλους · είναι ένα πραγματικό θαύμα. Τα λίγα που μπορούμε να εστιάσουμε, τις μικρές αληθινές αυτές στιγμές ευτυχίας, γιατί, τι είναι ευτυχία; Είναι μικρές απλές μεμονωμένες στιγμές όπου καταλαβαίνεις την απλότητα του είμαι και την ολότητα του υπάρχω αναπνέω άρα και ζώ. Όπως στιγμές με φίλους..

Φίλοι.. Άνθρωποι που τρυπώνουν στην ζωή σου δίνοντας όμορφη πνοή στην καθημερινότητα σου. Είναι αυτοί που επιλέγεις να μοιραστείς τις στιγμές σου μαζί τους, αυτοί που γίνονται μέρος των αναμνήσεων σου. Μα τι μαγική αλληλεπίδραση που έχουμε εμείς οι άνθρωποι βρε παιδάκι μου. Ποσό μαγικά είναι όλα αυτά έχεις σκεφτεί. Χαμόγελα και γέλια που δίνουν αξία και σημασία στη ζωή σου. Ζεις κάθε μέρα, άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες μαγικές στιγμές. Αγκαλιές, φιλιά που σου χαρίζουν αγάπη με τον πιο αγνό τρόπο.

Αγάπη ε, ποσό υπέροχο συναίσθημα •είτε φιλική είτε ερωτική το ίδιο ξεχωριστό feeling. Αγάπα τον συνάνθρωπο σου ακριβώς όπως είναι. Η στιγμή της αποδοχής. Άσε τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και έτσι θα τους δεις να μεταμορφώνονται και να γίνονται η καλύτερη εκδοχή τους. Σύντροφοι στη ζωή-συνοδοιπόροι στο ταξίδι σου. Η δύναμη σου, η χαρά, η ανάσα, το κλάμα και το χτυποκάρδι σου.

Στιγμές όπως όταν ξυπνάς ανοίγεις το παράθυρο μπαίνει ο ήλιος στο δωμάτιο σε χτυπάει νιώθεις αυτή τη ζεστασιά και την γαλήνη •ο ορισμός της ευτυχίας. Χρώματα πολλά και αρώματα ο κόσμος γεμάτος. Τα λουλούδια, το αεράκι και δίπλα τα γέλια, τα κλάμματα όλα αυτά βάζουν το λιθαράκι τους και φτιάχνουν την ζωή. Πόση απλότητα μπορεί να χωρέσει ένας νους !

https://www.awakengr.com/zise-de-tha-zisei-kaneis-gia-esena/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *