Κατηγορίες

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΡΟΪΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑΚΙ / ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πνίγονται από τις τέσσερις το πρωί οι περιοχές Ροϊδούλα και Αλμυράκι Μεσολογγίου με πολλούς από τους κατοίκους να σώζονται την τελευταία στιγμή λίγο πριν μπει το νερό μέσα στα σπίτια τους.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η πυροσβεστική μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από τα σπίτια τους. Ένας μάλιστα, ο οποίος ζούσε μόνος του στην περιοχή Ροϊδούλα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου προκειμένου να είναι ασφαλής. Από το Αλμυράκι απεγκλωβίστηκε οικογένεια από ισόγειο σπίτι. Στην ίδια περιοχή παρασύρθηκε από τα νερά και μια βάρκα η οποία ήταν στην στεριά. 

Η θερμοκηπιακή μονάδα της οικογένειας Μπουκουβάλα στην Ροϊδούλα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο χείμαρρος της Αγριλιάς πέρασε μέσα από την υδροπονική καλλιέργεια κηπευτικών και κατέστρεψε τα πάντα. Τα φυτά, τα μηχανήματα και όλα τα εργαλεία θάφτηκαν στα λασπόνερα.

Τα διπλανά σπίτια γλύτωσαν από θαύμα καθώς το νερό έφθασε μέχρι τις εισόδους. Αρκετά αυτοκίνητα γέμισαν λασπόνερα όπως επίσης και αποθήκες. Οι αυλές είναι γεμάτες λάσπη και οι άνθρωποι προσπαθούν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους.

Η πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους το κακό οφείλεται στην αδράνεια των υπευθύνων που δεν καθάρισαν επαρκώς τον χείμαρρο. Τα φερτά υλικά έφραξαν το στόμιο της γέφυρας του ΟΣΕ κάτω από την οποία διέρχεται ο χείμαρρος και το νερό ξεχείλισε από ένα χαμηλό σημείο περνώντας με ορμή μέσα από τις περιουσίες.

Πριν από λίγη ώρα μηχανήματα του Δήμου Μεσολογγίου απομάκρυναν τα φερτά υλικά από την γέφυρα του ΟΣΕ.

Ωστόσο αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση, καθώς, όπως λέει ο κ. Μπουκουβάλας, πρέπει στα χαμηλότερα σημεία της κοίτης του χειμάρρου να κατασκευαστούν αναχώματα.

Μόλις περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας οι αρμόδιοι οφείλουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και με σοβαρότητα να βρουν λύσεις για να προστατεύσουν τους πολίτες.

Πηγή: aixminews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *