Κατηγορίες

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα

Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαρ. Μαρκαντωνάκης.

Καταλήγοντας έπειτα από 1,5 ώρα αγόρευσης, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε:

“Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά”.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το μίσος οδήγησε σε σχέδιο εξόντωσης

Νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αφού ανέλυσε τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά:

Για τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος με το 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Νωντα Οικονομου.

Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωαννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας Οικονομου δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Οικονόμου, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε από τη Ιωάννα και τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2019 ανέπτυξε αισθήματα εχθρότητας και μίσους, πιστεύοντας ότι η τελευταία την κορόιδευε και την πρόδωσε έχοντας -σύμφωνα με την ίδια- πιστέψει ότι ο ερωτικός της σύντροφος διατηρούσε σχέσεις με την Ιωάννα. Άρχισε να περιεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με καλύτερο τρόπο το βιτριόλι και για αυτό έθεσε την παθούσα σε παρακολούθηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *