Κατηγορίες

Π. Παπαδόπουλος: Με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν Δημοτικά Σχολεία από τα σχολικά γεύματα στο Δήμο μας;

Ο Πάνος Παπαδόπουλος με ανακοίνωση του σχολιάζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει από τα σχολικά γεύματα τρία σχολεία του Μεσολογγίου την ώρα που διαβεβαίωνε ότι θα αυξηθούν οι μαθητές που θα κάνουν χρήση της σχολικής σίτισης.

Συγκεκριμένα γράφει στην ανακοίνωση του

Δεν πάει πολύς καιρός που το Υπουργείο Παιδείας επαίρονταν ότι θα “εκτοξεύσει” τα σχολικά γεύματα από 180.000 σε 230.000 κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-2022. Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» η φτώχεια αντί να “αποβληθεί” από τα σχολεία μας, αρχίζει και αιωρείται κυριολεκτικά!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ΑΚΥΡΩΣΕ τον σχετικό διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας γιατί από τη διαδικασία συμμετοχής είχαν αποκλειστεί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις! Και ορθώς έπραξε.

Στο ΦΕΚ που ακολούθησε αποκλείονται οριστικά τρία (3) Δημοτικά του Μεσολογγίου και έντεκα (11) Δημοτικά του Αγρινίου, κυρίως μεγάλης δυναμικότητας. Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον είναι: Θα τρέξουν ΑΜΕΣΑ την διαδικασία για νέο διαγωνισμό και με ποια κριτήρια αποκλείονται Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο μας, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

Τέλος, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προτίθεται κάτι να πράξει σε σχέση με το παραπάνω, ή θα ακολουθήσει, ως συνήθως, τον «ύπνο του δικαίου»;

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *