Κατηγορίες

Μια ακόμη αρνητική διάκριση: Η Ελλάδα έχει την 10η πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παγκοσμίως στην 10η.

Σε ακόμη μία αρνητική λίστα «διαπρέπει» η Ελλάδα, καθώς πλέον βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών που πωλείται ακριβότερα η βενζίνη, στην παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ 170 χωρών.

Οι τιμές της βενζίνης στη χώρα, φαίνεται πως έχουν πάρει την ανιούσα με την κυβέρνηση να παραμένει θεατής στην έκρηξη των τιμών στην ενέργεια, ενώ αναμένει από την ΕΕ να λάβει μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το globalpetrolprices.com η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (€1,753/lt).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσφατα είχε πει ότι «υπάρχει μια αύξηση του πληθωρισμού λόγω της διεθνούς αυξήσεως των τιμών, τόσο στα καύσιμα όσο και στην ενέργεια εν γένει, όσο και στα ναύλα, όσο και στις πρώτες ύλες και το οποίο δεν επαφίεται στην Ελληνική Κυβέρνηση να το ελέγξει, καθώς δεν έχουμε αρμοδιότητα στον πλανήτη, παρά μόνο στην ελληνική επικράτεια», ενώ επέμεινε στο κυβερνητικό αφήγημα ότι η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά. Φαίνεται όμως πως τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Πηγή: rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *