Κατηγορίες

Ιερέας στον Άγ. Δημήτριο καλεί τους πιστούς να μπουν στην εκκλησία χωρίς μάσκα!

Ιερέας στη Θεσσαλονίκη, παρά τις δραματικές περσινές εμπειρίες, διαμαρτύρεται για τα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού και καλούσε κόσμο να μπει στην εκκλησία χωρίς μάσκα!

Για ακόμη μία φορά μερίδα του κλήρου αμφισβητούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, καλώντας τον κόσμο να μην τα τηρεί, την ώρα που τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία κι ανησυχητικά.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ιερέας στον Άγιο Δημήτριο διαμαρτυρήθηκε για την έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας προέτρεψε πιστούς να μπουν στο Ναό χωρίς τη μάσκα, πάρα τις συστάσεις των ειδικών.

Πιστοί επιμένουν να ασπάζονται εικόνες χωρίς τη μάσκα
Μάλιστα, για ακόμη μία ημέρα πιστοί πιστοί επιμένουν να μην τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, κι ασπάζονται τις εικόνες ακάλυπτοι.

Όλα αυτά όπως είναι φυσικό δημιουργούν ανησυχία για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και για επανάληψη των ημερών του 2020 και του μεγάλου κύματος της πανδημίας.

Κι ενώ η δημοσιογράφος της ΕΡΤ διαφημίζει τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία τηρούνται στον Άγ. Δημήτριο με τον έλεγχο της Αστυνομίας, δύο γυναίκες μπαίνουν στον ναό χωρίς μάσκα, σε ζωντανή σύνδεση στην ΕΡΤ, μπροστά σε αστυνομικούς!

Παρά τις περσινές δραματικές στιγμές που έζησε η Βόρεια Ελλάδα με τον κορονοϊό λίγες μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς ούτε φέτος τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Την ώρα μάλιστα που δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε ζωντανή σύνδεση τονίζει πόσο αυστηρά τηρούνται τα μέτρα και πόσο σχολαστικοί είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι, δύο γυναίκες πάνε να μπουν χωρίς μάσκα και αγνοούν την αστυνομικό στην είσοδο που τους λέει ότι δεν μπορούν να μπουν χωρίς να φορούν μάσκα.

Τη στιγμή εκείνη κάνει την εμφάνισή του ένας ιερέας, ο οποίος την βάζει μέσα στην εκκλησία τις δύο γυναίκες χωρίς να φορούν μάσκες…

Σημειώνεται, πως αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί μετά τις αντιδράσεις των ιερέων, με συνέπεια οι πιστοί να εισέρχονται αθρόα εντός του Ναού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *