Κατηγορίες

Ένας δάσκαλος μίλησε στους μαθητές του για τη διαφορετικότητα με έναν απίθανο τρόπο και έγινε viral

Ο Μάριος Μάζαρης, είναι δάσκαλος και έγινε viral όταν θέλησε να μάθει τους μαθητές του να επιβραβεύουν τον εαυτό τους. Τώρα, ο ίδιος εκπαιδευτικός «ξαναχτυπά» καθώς αποφάσισε να διδάξει τους μαθητές του τη διαφορετικότητα με ένα έξυπνο κόλπο.

Ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook και έγραψε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα φορέσαμε κάλτσες διαφορετικές, σε κάθε μας πόδι άλλη. κάποιοι φορέσαμε και παπούτσια διαφορετικά. γιατί μιλάμε πολύ τον τελευταίο καιρό για όσους διαφέρουν εκ γενετής ή από επιλογή τους στη γλώσσα, στην προφορά, στο ύψος, στο βάρος, στη διάπλαση, στο στυλ. συνήθως οι άλλοι τους κοιτούν με περιέργεια, με ύφος ή ξινίλα ή κακία, τους σχολιάζουν, τους δείχνουν ή τους κοροϊδεύουν. τις περισσότερες φορές είναι από έκπληξη, γιατί κάποιος τολμάει κάτι που δεν είναι σύνηθες ή μόδα ή διαφέρει και μόνο από αυτούς. αλλά το περίεργο δεν είναι ποτέ λάθος, απλώς δεν το έχουμε συνηθίσει. συνηθίστε μας λοιπόν. καλή εβδομάδα».

Στη φωτογραφία, ο δάσκαλος έχει βγάλει τα παπούτσια του και κάθεται πάνω σε ένα θρανίο, ενώ φαίνεται να φορά δύο διαφορετικές κάλτσες, μία μονόχρωμη και μια πολύχρωμη. Μάλιστα και τα παπούτσια του είναι διαφορετικά.

Αυτό που ήθελε να πετύχει ο δάσκαλος ήταν να μιλήσει στους μαθητές του για την διαφορετικότητα και να την απενοχοποιήσει. Με λίγα λόγια, να τους διδάξει με έναν απλό και εύκολο τρόπο ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός από τους άλλους και πρέπει να είσαι περήφανος γι’ αυτό.

Η απίθανη ιδέα του δάσκαλου έγινε δεχτεί στα social media με ενθουσιασμό και κολακευτικά σχόλια ενώ τα likes έπεσαν βροχή. Το post του έγινε αμέσως viral με τους χρήστες του Διαδικτύου να το μοιράζονται και να τον αποθεώνουν για την καλή δουλειά που κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *