Κατηγορίες

Ο μικρός ακρίτας στο Μαθράκι κρατάει μόνος του ψηλά τη σημαία της πατρίδας

Το Μαθράκι είναι το μικρότερο νησί στο σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νησιών, στο Ιόνιο και σήμερα ξαναγεννιέται. Για πρώτη φορά ύστερα από 21 χρόνια γίνεται μαθητική παρέλαση σ΄αυτή την γωνιά της Ελλάδας και την σημαία σηκώνει ο ένας και μοναδικός μαθητής στο σχολείο του νησιού, ο 9χρονος Τάσος.

Το λιμανάκι έχει σημαιοστολιστεί, οι περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται στον πλακόστρωτο δρόμο της προκυμαίας και χειροκροτούν τον Τάσο που παρελαύνει περήφανος για την 28η Οκτωβρίου.

Ήρθε στο Μαθράκι το καλοκαίρι με τη μητέρα του, η οποία παρόλο που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να κάνει μια καινούρια αρχή σ΄ αυτό το πανέμορφο νησί του Ιονίου.

«Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε μόλις σε λίγα λεπτά, όταν αντίκρισα μέσα από ιστοσελίδες την ομορφιά του Μαθρακίου, ίσως είναι και το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου.

Το σχολείο δεν λειτουργούσε, έτσι κινητοποιήθηκαν άμεσα Δήμος, Περιφέρεια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περασμένο Σεπτέμβρη το κουδούνι χτύπησε για πρώτη φορά.

w27 70936tasos00

«Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν ουσιαστικά, όπως αναφέρει η κ. Γιαννοπούλου και ο αφιλοκερδής οργανισμός ΑΧΕΠΑ, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός Οργανισμός Ιnternational Hellenic Association».

Πολύ γρήγορα το σχολείο εξοπλίστηκε με γραφεία, υπολογιστές και γραφικές ύλες, ενώ αξιοθαύμαστη ήταν η προσφορά που έγιναν από δωρεές.

Η δασκάλα του Τάσου είναι μία 28χρονη αναπληρώτρια, η Ελευθερία Βύζα. «Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να έρθω και να διδάξω σε αυτό το νησί. Η εμπειρία να έχεις μόνο έναν μαθητή είναι πρωτόγνωρη. Έχει τις ιδιαιτερότητές της και τη μοναδικότητά της. Με τον Τάσο η σχέση δασκάλας και μαθητή είναι ξεχωριστή. Μαζί στα μαθήματα, μαζί στα διαλλείματα, μαζί στα παιχνίδια και αύριο μαζί στην παρέλαση» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

tasos 2

«Ο Τάσος αισθάνεται πολύ περήφανος. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εντούτοις αγάπησε το Μαθράκι σαν τον τόπο του. Θα σηκώσει την ελληνική σημαία και γι’ αυτόν είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει ζήσει στη ζωή του» αναφέρει συγκινημένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μαμά του.

Σήμερα οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν στον σημαιοφόρο Τάσο το μέλλον του νησιού. Κι ο Τάσος τους απαντά με μια ευχή: Του χρόνου να παρελάσει μαζί με άλλα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *