Κατηγορίες

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 37χρονος που έριξε καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

Η ποινή μετατράπηκε από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Αντιμέτωπος με δυσμενέστερη κατηγορία είναι ο υπό καθαίρεση ιερέας που τον περασμένο Ιούνιο έριξε καυστικό υγρό κατά εννέα προσώπων, μεταξύ των οποίων επτά Μητροπολίτες μέσα στην Μονή Πετράκη.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης, δύο ημέρες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε την δράστη της επίθεσης κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αποδίδει αυστηρότερο ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης του ιερωμένου κατηγορώντας τον για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο από την Εισαγγελία.

Η δικαστική λειτουργός μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος δράστης της επίθεσης στις 29 Ιουνίου 2021 μετά την απολογία του, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Η αναβάθμιση της κατηγορίας έγινε μετά το υλικό που συνέλεξε η δικαστική λειτουργός, δηλαδή τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποφαίνεται πως το υγρό που εκτόξευσε ο 37χρονος ήταν βιτριόλι, αλλά και τις καταθέσεις των παθόντων. Έτσι ο υπό καθαίρεση ιερέας καλείται τώρα να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου για την νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 37χρονου Ανδρέα Θεοδωρόπουλο η επί τα χείρω μετατροπή της κατηγορίας δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει την υπόθεση. «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας, μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου, αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.

Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά των Μητροπολιτών όταν πληροφορήθηκε ότι το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση καθαίρεσής του για παλαιότερη υπόθεση που τον βάρυνε, την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται και θεωρεί «σκευωρία».

Ο κατηγορούμενος, που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, έχει υποστηρίξει πως αγόρασε το υγρό από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ, ενώ από την αρχή έχει εκφράσει την μετάνοιά του για την επίθεση και έχει ζητήσει συγγνώμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο υπό καθαίρεση ιερωμένος έριξε δύο μπουκάλες καυστικό υγρό κατά των μελών του Συνοδικού δικαστηρίου και του παρευρισκόμενου αστυνομικού στοχεύοντας «το περιεχόμενό τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο».

Αναφέρεται επίσης πως με την πράξη του προκάλεσε κίνδυνο ζωής «αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκε καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση».

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *