Κατηγορίες

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: «Αδειάζει» την ΕΔΕ το Πειθαρχικό

Θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την οριστική απόφαση, λέει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους δύο εμπλεκόμενους σε εικονικό εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδάκης

Ιδιαίτερη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφορικά με το μέλλον δύο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που καταγγέλθηκαν ότι εξέδωσαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα πανελλαδικά περιστατικά των πλαγίων μεθόδων υγειονομικών, προκειμένου να αποφύγουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους κατά του covid, που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Σ» από τις 27 Ιουλίου.

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου υπήρξε μια αναφορά – καταγγελία από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου και αφορούσε τον εμβολιασμό εργαζόμενου του Νοσοκομείου, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα φέρεται να μετάθεσε χρονικά το προγραμματισμένο εμβολιαστικό ραντεβού του, την επομένη όμως ημέρα βρέθηκε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πλαστό όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια…

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε και διενεργήθηκε από το μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Κ. Μπακόπουλο στο πόρισμά της κατέληξε πως οι καταγγελίες ευσταθούσαν. Όμως η εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπως αποκλειστικά πληροφορείται η «Σ», κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και γνωμοδοτεί προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου πως οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την οριστική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Για την υπόθεση αυτή έχει καταγγελθεί μέσω του «Δυτικά Fm92,8» από τον τότε διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλο, ότι χρησιμοποιήθηκαν οι δικοί του κωδικοί στην πλατφόρμα του συστήματος των εμβολιασμών, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από το πόρισμα της ΕΔΕ, όσο και από το γεγονός ότι ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν -όταν καταγγέλθηκε ο εικονικός εμβολιασμός- ήταν να αλλάξουν οι κωδικοί για το χειρισμό της σχετικής πλατφόρμας στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σ» για τη συγκεκριμένη εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου έχουν κατατεθεί ενστάσεις από τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών ως προς τη νομιμότητα της σύνθεσης του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Αυτό συγκροτείται από ένα δικαστή, ένα εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  δύο αιρετούς εκπροσώπους και ένα διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας. Οι τρεις τελευταίοι σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» υπερψήφισαν αυτή την εισήγηση έναντι των δύο πρώτων με το νομικό backround.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πρόσφατη η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, αυτό του γιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που παρουσίασε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, και αποφασίστηκε να τεθεί σε αργία ενός έτους. Σε σχέση λοιπόν με αυτή η τωρινή εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου φαίνεται ότι «αδειάζει» το πόρισμα της ΕΔΕ και δημιουργεί ερωτηματικά. Πάντως το θέμα πλέον περνά στην αρμοδιότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που καλείται είτε να αποδεχθεί αυτή την εισήγηση – γνωμοδότηση, είτε να την απορρίψει.

Πηγή: sinidisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *