Κατηγορίες

Σε αργία τελικά οι δύο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου – Με απόφαση της Ελένης Φιλιπποπούλου

Δεν αποδέχθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου την εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφορικά με το μέλλον δύο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που καταγγέλθηκαν ότι εξέδωσαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρά το γεγονός ότι το αρχικό πόρισμα της ΕΔΕ ήταν «καταπέλτης» για τους δύο εργαζόμενους που εμπλέκονται σε συμβάν εικονικού εμβολιασμού και έκδοσης πλαστού πιστοποιητικού, η εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν πως οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την οριστική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ωστόσο η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου αποφάσισε να θέσει σε αργία ενός έτους τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους, καθώς επέλεξε να συνταχθεί με την άποψη που μειοψήφησε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρθηκε από την «Σ» το Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκροτείται από ένα δικαστή, ένα εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  δύο αιρετούς εκπροσώπους και ένα διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας.

Οι τρεις τελευταίοι σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» υπερψήφισαν αυτή την εισήγηση έναντι των δύο πρώτων με το νομικό backround. Ωστόσο η Ελένη Φιλιπποπούλου συντάχθηκε με την άποψη των νομικών και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ποινή έχει επιβάλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, αυτό του γιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που παρουσίασε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, και αποφασίστηκε να τεθεί σε αργία ενός έτους.

Δημήτρης Παπαδάκης sinidisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *