Κατηγορίες

Συγκίνησε η σημερινή εκδήλωση αγάπης για τον Βασίλη Πάικο!! (φωτο)

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή “εκδήλωση αγάπης” όπως την ονόμασε, προκειμένου να τιμήσει τον Μεσολογγίτη -όπως ο ίδιος ένιωθε παρότι η καταγωγή του ήταν από τα Καλάβρυτα- Βασίλη Πάικο.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Νίκος Κορδόσης ξεδιπλώνοντας τα παιδικά χρόνια και την οικογενειακή ζωή του Βασίλη Πάικου στο Μεσολόγγι καθώς ήταν καρδιακός του φίλος σε όλη την διάρκεια της ζωής του.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος, ο οποίος στάθηκε αφορμή για να ακολουθήσει την πετυχημένη δημοσιογραφική του πορεία ο Βασίλης Πάικος καθώς ήταν εκείνος πρώτος που του έδωσε την ευκαιρία να γράψει στο επιτυχημένο δημοσιογραφικό περιοδικό της εποχής με την ονομασία “Προσανατολισμοί”. Κάπως έτσι, του έγινε η πρόταση να γράψει αργότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και να ακολουθήσει στην συνέχεια ο Ελεύθερος Τύπος, η Αυγή της Κυριακής και η επί πολλά χρόνια συνεργασία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84fm. Παράλληλα με την Αυγή και τον 9.84, δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, όπου και ήταν δάσκαλος πολλών εν συνεχεία δημοσιογράφων όπως και των καλεσμένων ομιλητών Γιώργου Μελιγγώνη και Μήνας Μαύρου.

Αμέσως μετά, μίλησε για τον Βασίλη Πάικο ο χρόνια συνεργάτης του στην εφημερίδα Αυγή, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην κινηματική πορεία του αείμνηστου και τα χρόνια του στην Αριστερά.

Ο Γιώργος Μελιγγώνης, σπουδαστής και ο ίδιος στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, μαθητής του Βασίλη Πάικου εκεί αλλά και συνάδελφος του καθηγητής στην συνέχεια, υπήρξε πολιτικός δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ τώρα όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel. Ο Γιώργος Μελιγγώνης πάνω απ΄όλα ήταν πολύ καλός φίλος του Βασίλη Πάικου. Αναφέρθηκε σε αυτόν με πολύ θερμά λόγια, για την καθημερινότητα που έζησε δίπλα του, την τελειομανία του ως δάσκαλος και δημοσιογράφος, το ήθος του και τον σεβασμό που ενέπνεε στους μαθητές του, την εμμονή του στην γραμματική και σύνταξη της ελληνικής γλώσσας. Αναφέρθηκε στον “διαννοούμενο” Βασίλη Πάικο, στις ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις και αναλύσεις του, στις λογοτεχνικές του επιρροές αλλά και σε άγνωστες ιστορίες της ζωής του στις οποίες αναφερόταν σπάνια.

Τέλος, για τον δάσκαλο της μίλησε η Μήνα Μαύρου, η οποία ήρθε από την Αμοργό με χαρά προκειμένου να παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Η ίδια είναι δημοσιογράφος που ασχολείται συγκεκριμένα με την μουσική δημοσιογραφία και έχει την ιστοσελίδα “Μουσικόγραμμα”. Έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, σε εφημερίδες και περιοδικά και είναι επίσης μουσικός παραγωγός. Αναφέρθηκε στον τρόπο που γνώρισε τον Βασίλη Πάικο, για το ήθος του, τις γνώσεις του και την αγάπη του για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Καλεσμένη της εκδήλωσης ήταν και η Μαριέττα Γιαννάκου αλλά λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παραστεί, ωστόσο έστειλε μήνυμα αγάπης και σεβασμού για τον τιμώμενο, το οποίο διαβάστηκε από τον Νίκο Κορδόση.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν το Μουσείο Άλατος όπου και ξεναγήθηκαν από την Δέσποινα Κανέλλη.

Στην εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Βασίλη Πάικου συμμετείχε πλήθος κόσμου, γνωστών, φίλων και επιφανών Μεσολογγιτών όπως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος, η πρώην βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Θεοδωράκης κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *