Κατηγορίες

Επιστολή Λύρου σε Χατζηδάκη, Κεραμέως και Μιχαηλίδου για τα κομμένα γεύματα στα σχολεία

Επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Παιδείας και Πρόνοιας για τα τρία σχολεία του Μεσολογγίου που αναιτιολόγητα αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Από τον Σεπτέμβριο κιόλας, υπήρχαν σχετικές πληροφορίες και είχαν δημοσιοποιηθεί ότι θα προκύψουν καθυστερήσεις και περικοπές στον συγκεκριμένο θεσμό που με νόμο ψηφίστηκε στη Βουλή το 2017 -και μάλιστα η ΝΔ είχε ψηφίσει όχι για το συγκεκριμένο νομοθέτημα-.

Όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ο οικογενειακός προγραμματισμός ενισχύθηκε, οι γονείς, ειδικά αυτοί που έχουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, ήξεραν ότι δεν είχαν να φροντίσουν για το φαγητό γιατί είχε φροντίσει το σχολείο ήδη.

Σημαντικότερο όλων όμως είναι, όπως γίνεται αντιληπτό, ότι το πρόγραμμα βοήθησε τις οικογένειες που διαβιούν σε ακραία ή μη ακραία φτώχεια. Κάπως έτσι είχε μειωθεί το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα που όμως τελευταία όλο και αυξάνεται.

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Λύρου

Αξιότιμοι

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ πολλές οικογένειες και στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα σχολικά γεύματα και υπάρχουν προβλήματα με την υλοποίηση του προγράμματος.

Επιπροσθέτως 3 σχολεία του δήμου μας έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση για αυτό.

Στο Δήμο μας, στον οποίο κατοικούν αρκετοί φτωχοί πολίτες, όπως και μεγάλος αριθμός Ρομά είναι επιτακτική ανάγκη η επανεκκίνηση του προγράμματος και η διεύρυνση του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Απευθύνω έκκληση και παράκληση, εάν υφίστανται αυτά τα προβλήματα, να ασκήσετε τα δέοντα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *