Κατηγορίες

“Η φλόγα του Μεσολογγίου δεν έσβησε στην Έξοδο”

Στο πλαίσιο της συμμετοχικής καταγραφής και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου, παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στον Κήπο των Ηρώων από το Μεσολόγγι των Ντόπιων – Messolonghi by Locals η έρευνα της μαθήτριας Γιάννας Λάκκα, σχετικά με την πορεία των Εξοδιτών τη νύχτα του Λαζάρου καθώς και τη μοίρα των γυναικόπαιδων που παρέμειναν στην πόλη και έπεσαν στα χέρια των Οθωμανών.

Η Γιάννα Λάκκα μετέφερε στο κοινό ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας μέσα από τα μάτια της και όπως η ίδια λέει: «Εμπνεόμενη από ένα μάθημα ιστορίας στην τρίτη Γυμνασίου αποφάσισα να ασχοληθώ και να ταξιδέψω στο παρελθόν της πόλης μας και των ανθρώπων της, που με τη στάση τους όρισαν τη ροή της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.»

Μέσα από αυτή τη διαδικασία έρευνας και παρουσίασης, στόχος είναι να δημιουργηθούν νέοι προβληματισμοί και η πολιτιστική κληρονομιά μας να μας εμπνεύσει για πράξεις και δράσεις που θα κάνουν το Μεσολόγγι έναν τόπο ζωντανό όπου οι νέοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το μέλλον τους εδώ χωρίς να στερούνται ευκαιρίες. Η εκδήλωση, είναι ο δικός μας τρόπος να αποτίσουμε φόρο τιμής για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στόχος μας οι συμβολισμοί και οι αξίες που πέρασαν μέσα στην αιωνιότητα από τις θυσίες των προγόνων μας να αποτελούν εφόδιο που μας ακολουθεί και καθοδηγεί τις πράξεις της καθημερινότητάς μας.

Γιατί η θυσία για Ελευθερία δεν τιμάται με λόγια αλλά από τις καθημερινές μας ατομικές και συλλογικές μας πράξεις. Έτσι και εμείς ως οργανισμός προσπαθούμε να τιμούμε με την καθημερινή μας δράση και στάση ζωής τους αγώνες και τις θυσίες Εκείνων.

Σας προσκαλούμε σε αυτή τη διαδρομή μαζί μας, δηλαδή στη διαδρομή αναζήτησης και ανακάλυψης της ταυτότητάς μας».

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τις δωρεές του κόσμου προς το Messolonghi by Locals.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και μνημείο
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα βιβλίο
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *