Κατηγορίες

Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου: “Καλούμε τον Δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”

Απανωτά τα χτυπήματα για τον δήμαρχο Κώστα Λύρο από την στιγμή που έγινε γνωστό το επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Μεσολογγίου. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και προτρέποντας τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Με αμηχανία και κατάπληξη, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στο Δημαρχείο και εκθέτουν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου. Οι πράξεις με τις οποίες φέρεται να βαρύνεται ο Δήμαρχος, δυστυχώς, δεν αμαυρώνουν μόνο τη δική του εικόνα αλλά και ευτελίζουν τη δράση όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς πλέον ο δημότης θεωρεί πως δεν διαφοροποιούνται σε κανένα σημείο και συνεπώς είναι όλοι υπόλογοι.

Προφανώς η αλήθεια είναι άλλη. Οι καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στο Δήμο είναι πολύ σοβαρές, για να γίνει προσπάθεια να εξηγηθεί το γεγονός μόνο με μία επίσημη ανακοίνωση του Δήμου που δε δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις αλλά προβάλλει ελαφρές και αμφισβητούμενες αιτίες για το τί προκάλεσε το γεγονός καθεαυτό. Η απλή παραδοχή του λάθους που πολλές φορές προκαλεί η αδυναμία κατανόησης και ο εκνευρισμός θα ήταν μακράν πιο έντιμη και πιο γενναία στάση.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί εμείς τους θεωρούμε συνεργάτες του Δήμου. Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο οποιαδήποτε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Από την άλλη, το άλυτο θέμα των απορριμμάτων που διογκώνεται μέρα με τη μέρα και απειλεί πλέον άμεσα τη δημόσια υγεία, η διαφαινόμενη καταστροφική στάση στο ζήτημα της εκτροπής Αχελώου, που θα καταδίκαζε την περιοχή σε βαθιά ύφεση, σειρά θεμάτων που παραμένουν σε τέλμα όπως οι μελέτες του λιμανιού, η «προβληματική» ΔΕΥΑΜ, οι χρηματοδοτήσεις που παραμένουν αναίτια παγωμένες, κάνουν ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη εύρεσης λύσεων με ΚΟΙΝΕΣ αποφάσεις και ενέργειες και όχι με συγκεντρωτισμό και βραδυπορεία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να επανέλθουν στην κανονικότητα και την ορθολογική διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν και ασφυκτικά πιέζουν τους δημότες αφήνοντας στην άκρη αλαζονικές και παράλογες συμπεριφορές που μόνο στην αποτελμάτωση της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής οδηγούν.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Βασιλείου Σπυρίδων

Δαουτίδης Κων/νος

Διαμαντόπουλος Σπυρίδων

Μπαλαμπάνης Δημήτριος

Ράπτης Δημήτριος

Τέγας Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *