Κατηγορίες

Κε Κώστα Λύρο παραιτηθείτε πριν σας παύσουν!

Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας.

Έχουμε ευθύνη όλοι για την κατάσταση στο Δήμο Μεσολογγίου, είτε γιατί ψηφίσαμε με γνώμονα μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, είτε γιατί ψιθυρίζουμε αντί να μιλάμε στεντόρεια, είτε γιατί με τις πράξεις μας νομιμοποιούμε το συγκεκριμένο καθεστώς. Αλλά, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να χάνουμε και άλλο δημοτικό χρόνο.

Η συρρίκνωση, η παρακμή, η έλλειψη στοχοθεσίας και η αδιαφάνεια που επικρατεί στον Δήμο, είναι άνευ προηγουμένου. Η αδιαλλαξία στη συμπεριφορά του Δημάρχου και το γεγονός ότι έφτασε να βιαιοπραγήσει μέσα στο Δημαρχείο εναντίον εργαζομένου, μας δίνει το δικαίωμα να μην έχουμε πλέον καμία πολιτική ανοχή στον Δήμαρχο της Ιερή Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που εξουσιοδοτήθηκε να ασκήσει διοίκηση και τα προβλήματα του Δήμου αντί να μπαίνουν σε μια σειρά, διογκώνονται και μας οδηγούν σε συνθήκες που θα χρειαστούμε δεκαετίες για να ανακάμψουμε από τις άλογες αποφάσεις του. Αντί να προσπαθήσει να οικοδομήσει, έστω και στις στάχτες που παρέλαβε, τις κοσκινίζει και επανέρχεται συνεχώς στο παρελθόν ασκώντας ταυτόσημη πολιτική με το προηγούμενο αποτυχημένο μοντέλο. Το πρόβλημα των απορριμμάτων εντείνεται.

 • Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης πνίγεται στα χρέη.
 • Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου αυξάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
 • Η Μαρίνα Μεσολογγίου παραπαίει και χάνεται η εισροή χρημάτων στον Δήμο.
 • Το Λιμενικό ταμείο είναι ανύπαρκτο.
 • Η αξιοπιστία που είχαμε απέναντι σε φορείς, Δήμους, Διαχειριστικές Αρχές, Υπουργεία, χάθηκε.
 • Είμαστε πολιτικά αποκλεισμένοι.
 • Οι χρηματοδοτήσεις δεν αξιοποιούνται.
 • Οι Κοινότητες είναι παραμελημένες. Οι σχέσεις με τους υπαλλήλους του Δήμου είναι το λιγότερο “τεταμένες” και η πλειοψηφία τους ζητά μετάταξη.
 • Δεν διαφαίνεται καμία προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης.
 • Δεν υπάρχει στοχοθεσία.
 • Ο πληθυσμός του Δήμου μειώνεται.
 • Φίλοι και συγγενείς αποχωρούν, ευχόμενοι κουράγιο σε όσους μένουν πίσω.
 • Η παράθεση των δυσλειτουργιών, δυστυχώς, δεν τελειώνει στα παραπάνω.

Δεν αξιολογούμε την προσωπικότητα ή την επαγγελματική σταδιοδρομία του ανθρώπου Κώστα Λύρου. Αξιολογούμε την ικανότητα του, να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του Δημάρχου. Διότι εκτός από τις υποχρεώσεις που έχουμε ως πολίτες, έχουμε και το δικαίωμα να κρίνουμε τον εκάστοτε Δήμαρχο και να ζητάμε εξηγήσεις για αποτυχημένες αποφάσεις και πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε πίστωση χρόνου, η οποία του δόθηκε. Στα δύο χρόνια, όμως, μόνο σημάδια αποδόμησης δείχνει ο Δήμος. Ευαγγελίζεται συνεργασίες αλλά είναι ο πρώτος που δεν κάθεται στο τραπέζι να συζητήσει. Μας κουνάει το δάχτυλο για διαφάνεια, τιμιότητα, αξιοκρατία και μόνο έτσι δεν πράττει… Δεν συμβουλεύεται κανέναν, παρά ελάχιστες εξαιρέσεις… Αισθάνεται ότι όλοι είναι εναντίον του και τον καταδιώκουν. Έχει αναλάβει και άλλες σημαντικές θέσεις (γενικός γραμματέας, αντιδήμαρχος έργων, πρόεδρος λιμενικού ταμείου) με αποτέλεσμα τίποτα να μην προοδεύει. Οι αποφάσεις και ο τρόπος διοίκησης του, έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους εμάς.

Το συγκεντρωτικό και συνάμα αυταρχικό μοντέλο που έχει επιλέξει να πορευτεί δεν είναι βιώσιμο, αλλά από ότι φαίνεται μόνο αποχωρήσεις του επιφυλάσσει το μέλλον. Οπότε πλέον είναι μονόδρομος να πορεύεται μόνος και όχι επιλογή του.

Επειδή απομένουν δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, τα οποία δεν πρέπει να χαθούν και αυτά, ζητάμε την παραίτηση του κ. Κώστα Λύρου από τη θέση του Δημάρχου. Να αναλάβει διάδοχη κατάσταση, η οποία να δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει πρωτοβουλίες συνεργασίας με όλους τους αιρετούς, ώστε να βρεθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα του Δήμου.

Κε Κώστα Λύρο παραιτηθείτε πριν σας παύσουν!

Εκ του Συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *