Κατηγορίες

Μέγαρο Μαξίμου: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μεταφέρει την πίεση στους ανεμβολίαστους

Οι συνεχείς συσκέψεις το τελευταίο 48ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας έδωσαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όμως σε καμία περίπτωση δεν επικράτησε πανικός από την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων.

Κι αυτό γιατί ουδείς στο κυβερνητικό επιτελείο ξαφνιάστηκε από την κατακόρυφη αύξηση. «Οι συσκέψεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι σχεδόν μέρος της καθημερινότητας», σημειώνει αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος και συμπληρώνει ότι «έχουμε πλήρη εικόνα από την πορεία της πανδημίας».

Απέχουμε πολύ από την κορύφωση της πανδημίας -Στους ανεμβολίαστους η πίεση

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα επιδημιολογικά μοντέλα που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον πέντε δύσκολες εβδομάδες και απέχουμε πολύ από την κορύφωση της πανδημίας.

Προφανώς, τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ οδήγησαν στην επίσπευση της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, αλλά προεξοφλείται ότι οι αριθμοί που θα καταγραφούν το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα υψηλότεροι. Στελέχη με γνώση των όσων συζητήθηκαν στις κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις μεταδίδουν ότι στις τοποθετήσεις που έγιναν επικράτησαν «ο ρεαλισμός και η ψυχραιμία». Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση πως όσοι δηλώνουν «αντιεμβολιαστές» υπάρχουν περιθώρια να μεταπειστούν. Το ίδιο καθαρή όμως είναι και η γραμμή που έχει χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου. «Τα βήματα για άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής είναι σταθερά και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε», τονίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού, κάτι που κατέστη σαφές και από τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας με την πίεση να μεταφέρεται στους ανεμβολίαστους.

Αυτός είναι και ο οδικός χάρτης που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κινηθεί τους επόμενους δύο δύσκολους μήνες. Όχι νέα lockdown και στέρηση ελευθεριών για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έχει εμβολιαστεί. Η πολιτική απόφαση προβλέπει μπλόκο στους ανεμβολίαστους που αποτελούν πηγή μετάδοσης του ιού και κινδυνεύουν από τις δυσάρεστες συνέπειες της ασθένειας και ταυτόχρονη ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου να προστατευτούν όσοι νοσήσουν όπως και οι πιο ευάλωτες ομάδες πολιτών. Παράλληλα, μεγάλο στοίχημα των επόμενων ημερών και εβδομάδων είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού με την τρίτη δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των επιστημόνων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι η θωράκιση με αναμνηστική δόση όσων συμπληρώνουν το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Κομβική η συνεργασία των επιχειρήσεων στην εφαρμογή των μέτρων

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου είναι η συνεργασία των επιχειρήσεων που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα. Οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι σαρωτικοί, όμως, όπως αναγνωρίζουν και υπουργοί που εμπλέκονται στο σχεδιασμό «πρέπει και οι επαγγελματίες να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε τηρώντας τα μέτρα, προκειμένου να μην μπει σε νέες περιπέτειες η αγορά».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *