Κατηγορίες

“Οφείλετε συγγνώμη σε πρόεδρο, εργαζόμενους και δημότες για την συμπεριφορά σας”

Η παράταξη “Συμμαχία για το μέλλον” εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μεσολογγίου.

Κύριε δήμαρχε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι δημότες σας εξέλεξαν για να παράξετε συγκεκριμένο έργο και να λύσετε τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο.

Δυστυχώς τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας, αντί να λύνετε προβλήματα, έχετε πνιγεί μέσα στα προβλήματα που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει, ανοίγοντας παράλληλα μέτωπα προς κάθε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να είστε επικίνδυνοι και να έχετε απομονωθεί πλήρως.

Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά σε τι κατάσταση έχετε φέρει τον δήμο και βέβαια η δημοσιότητα που δεν εδράζεται στην επίλυση προβλημάτων, αλλά στα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων και στα πανηγύρια, δεν πρόκειται να σας σώσει.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τελευταία προσπαθείτε να λύσετε τις διαφορές σας με όποιον έχει αντίθετη γνώμη η με όποιον τολμά να σας ζητά να κάνετε τα αυτονόητα, με τρόπους απαράδεκτους.

Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας είναι απαράδεκτη, δείχνει φασιστική νοοτροπία και δεν έχει καμία σχέση, ούτε με το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ούτε με τον δήμο μας.

Έχετε στοχοποιήσει από την πρώτη μέρα που αναλάβατε το προσωπικό του δήμου και αντί να επιφέρετε την εργασιακή ειρήνη, ανοίξατε ένα ακόμη μέτωπο με τους εργαζόμενους.

Η επίθεσή σας στον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου, ανεξάρτητα με ποιόν τρόπο έγινε, δεν ήταν μόνο άδικη, αλλά δείχνει και την πλήρη άγνοια της κατάστασης την οποία έχετε. Εσείς μπορεί να μην γνωρίζετε ούτε την νομοθεσία, ούτε τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, τόσοι δικηγόροι στο δήμο δεν μπορούν να σας προστατέψουν, ώστε τουλάχιστον να μην εκτίθεστε;

Το αίτημα του προέδρου των εργαζομένων είναι απολύτως νόμιμο και επειδή ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε οι δικηγόροι σας ασχολούνται, σας παραθέτουμε το απόσπασμα του νόμου που καταδεικνύει την πλήρη νομιμότητα του αιτήματος του προέδρου των εργαζομένων και την δική σας άγνοια.

«Νόμος 3528/2007

Άρθρο31 Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή

  1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.
  2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης».

Κατόπιν των ανωτέρω οφείλετε μια συγνώμη στον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του δήμου και άλλη μια, στους δημότες διότι με τις συμπεριφορές σας, ευτελίζετε τον θεσμό του δημάρχου, την αυτοδιοίκηση γενικότερα και προβάλετε με αρνητικό τρόπο την πόλη μας.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το γραφείο τύπου

Μεσολόγγι 2/11/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *