Κατηγορίες

Συνάντηση στο Μεσολόγγι για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου μεταξύ των προέδρων του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλειου Σπυρόπουλου, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Απόστολο Παπαϊωάννου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Αμφιλοχίας Απόστολο Αυγερινό και του Εμπορικού, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου Θεόδωρο Ντρέλλια.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και κατόπιν αποφασίστηκε η συντονισμένη δράση των Συλλόγων αναφορικά με την ενημέρωση των συναδέλφων επιχειρηματιών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για τη δράση του «Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της δράσης – δικαιούχοι

Το αντικείμενο του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΜΣΕ) είναι η δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με την καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων συμβούλων της εταιρίας ICAP Advisory και την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων συμβουλευτικής σε θέματα επιχειρηματικότητας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτου κλάδου ή οικονομικής δραστηριότητας εφόσον:

  1. Είναι μικρομεσαίες υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δ.Ε. ή θέλουν να ξεκινήσουν δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δ.Ε.
  2. Δεν έχουν λάβει ενισχύσεις de minimis που ξεπερνούν το ποσό των 200.000 ευρώ την τελευταία τριετία.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν τις προϋποθέσεις και επιλέγουν τη δράση, οι υπηρεσίες παρέχονται σε δύο διακριτές φάσεις: α) τη διαγνωστική ανάλυση των αναγκών και β) την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αναλυτικά, όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Παρεχόμενες ΥπηρεσίεςΎψος ενίσχυσης (σε ευρώ, προ ΦΠΑ)
1.Διαγνωστική αναγκών750
2.Υπηρεσίες ανάπτυξης στρατηγικού – επιχειρηματικού σχεδίου (business plan)4.750
3.Υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρηματικών σχεδίων και υποστήριξη στη βελτίωσή τους2.375
4.Υπηρεσίες εκπόνησης μελέτης αγοράς4.750
5.Υπηρεσίες ανάπτυξης marketing plan3.800
6.Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα αναδιοργάνωσης και βελτίωσης λειτουργίας επιχείρησης6.650
7.Συμβουλευτικές υπηρεσίες κοστολόγησης υπηρεσιών και προϊόντων2.375
8.Υποστήριξη επιχειρήσεων στην αναζήτηση χρηματοδότησης4.750
9.Υποστήριξη στη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών2.375

Η μέγιστη αξία του μίγματος υπηρεσιών ανά επιχείρηση δεν δύναται να υπερβεί τα 10.000 ευρώ προ ΦΠΑ, ενώ οι υπηρεσίες μπορούν να παρασχεθούν μέσα σε διάστημα δύο (2) μηνών από την έγκριση της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση διατίθενται στην ιστοσελίδα www.pde-mse.gr.

Στην ίδια ιστοσελίδα διατίθεται η αίτηση για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, η οποία μπορεί να υποβληθεί είτε ηλεκτρονικά στο email [email protected] είτε ταχυδρομικώς ή ιδιοχείρως στα γραφεία του ΜΣΕ στο Αγρίνιο (Μπουκογιάννη 4 & Παπαστράτου, Δευτέρα-Παρασκευή από 09:00 έως 18:00).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *