Κατηγορίες

Όλγα Δασκαλή: Απάντηση στην αντιδήμαρχο καθαριότητας κα Μελαχρή

Κυρία Μελαχρή,

Δεν αναφέρθηκα σε καμία δημοσίευση μου σε εσάς, όμως ορθά κάνετε και ανοίγετε δημόσιο διάλογο, διότι όπως λέει και ο δημοτικός σας συνδυασμός “Ενημερωμένος πολίτης, σωστός πολίτης”.

Άλλωστε από κοντά δε μπορούμε να σας βρούμε αλλά και εάν σας βρούμε, θα μονολογείτε χωρίς να ακούτε. Τα έγγραφα που στέλνω και ξαναστέλνω, δεν θα τα ξανάστελνα, εάν μπαίνατε στον κόπο να τα διαβάζατε και να απαντούσατε. Παρόλα αυτά θα σας απογοητεύσω διότι ο ρόλος της Προέδρου Κοινότητας είναι να μεριμνά, να προτείνει, να σχεδιάζει και να συμμετέχει. Συνεπώς θα συνεχίσω να στέλνω υπηρεσιακά έγγραφα και εσείς συνεχίστε να μην τα διαβάζετε.

Στα θέματα που θίγετε – αδέσποτα/παρατημένα ζώα συντροφιάς, σκουπίδια και λαϊκή αγορά – σας απαντώ με τους παρακάτω συνδέσμους. Τόσο το περιεχόμενο τους, όσο και οι παρεμβάσεις και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, διαψεύδουν τα όσα αναφέρετε. Οι προτάσεις μας είναι αναρτημένες. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι μη εφαρμόσιμο κα. Μελαχρή.

Αδέσποτα/παρατημένα ζώα συντροφιάς (απόφαση Συμβουλίου Κοινότητας 16/2020/4-5-2020): Σε συνεδρίαση που είχε παραβρεθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος: https://cutt.ly/wR7kKyb

Λαϊκή αγορά: Έχουν γίνει ήδη τέσσερεις διαβουλεύσεις με τους επαγγελματίες της λαϊκής και επιπρόσθετα μία συνάντηση με την υπηρεσία του Δήμου με την παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου και άλλη μία συνάντηση με την παρουσία του Δημάρχου και των επαγγελματιών της λαϊκής. Έχουμε στείλει έγγραφο (υπ’αριθμ. πρωτ. 184/19-07-2021 https://cutt.ly/GR7kvd5 ) και περιμένουμε απαντήσεις επί του θέματος ώστε να προχωρήσουμε ως Συμβούλιο σε συνεδρίαση και να πάρουμε απόφαση.

Πρόταση μας, είναι η δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς, σύγχρονης, όπου θα εξυπηρετεί τον επαγγελματία και θα διευκολύνει τον Δημότη. Μέχρι τη δημιουργία στεγασμένου χώρου έχουμε εισηγηθεί ποιοι δρόμοι και ποια σημεία ενδείκνυται να εξυπηρετούν την λαϊκή μας.

Για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ έχω τοποθετηθεί δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε στείλει έγγραφα ενώ αν θυμάστε σας είχαμε καλέσει και σε Συμβούλιο Κοινότητας, στο οποίο είχατε παραβρεθεί και συζητήσαμε ενδελεχώς το θέμα των απορριμμάτων.

Εδώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου:

Σκουπίδια – Κάδοι απορριμμάτων – ΧΥΤΑ:

Απόφαση Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου 26/2020/22-07-2020 για χωροθέτηση κάδων και διαχείριση απορριμμάτων: https://cutt.ly/WR7lI6e

Απόφαση 21/2020/29-06-2020 για υπόγειους κάδους: https://cutt.ly/TR7lvX8

Απόφαση 8/2021/5-07-2021 για κάδους όπισθεν Πινακοθήκης: https://cutt.ly/8R7Io0r

Εδώ το ερωτηματολόγιο που ετοιμάσαμε για να διαγνώσουμε τις ανάγκες των πολιτών: https://cutt.ly/wR7x53T

Και οι προτάσεις του Συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” που έχουμε δημοσιεύσει και στείλει από το 2020 για το θέμα των απορριμμάτων:https://koinotitamessolonghi.gr/ti-tha-kanoyme-me-ta…/

Στην ερώτηση τι δεν κάνατε καλά για τον ΧΥΤΑ σας απαντώ:

Από την στιγμή που αναλάβατε δεν σχεδιάσατε. Συνεχίσατε να πηγαίνετε τα σκουπίδια στο 1ο και 2ο κύτταρο ακολουθώντας την λανθασμένη τακτική των προηγούμενων, καλύπτοντας ένα τεράστιο θέμα, υποβαθμίζοντας περισσότερο το περιβάλλον μας, δίνοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι όλα πάνε καλά!

Προχωρήσατε την εργολαβία για το 3ο και 4ο κύτταρο (πράγμα που παραλάβατε, έπρεπε να ολοκληρώσετε και ορθώς το πράξατε) αλλά δεν καθίσατε να σχεδιάσετε τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας, ώστε να προετοιμάσετε τους δημότες και να τους παρουσιάσετε την πρόταση σας (υπάρχει άραγε;).

Δεν πήρατε καμία πρωτοβουλία για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που είναι η λύση για την βιωσιμότητα του 3ου και 4ου κυττάρου αλλά εν γένει και για το μέλλον μας αφού θα πληρώνουμε με βάση τον όγκο των απορριμμάτων σε όποιο ΧΥΤΑ και αν καταλήγουν τα απορρίμματά μας.

Παράλληλα, δια μαγείας οι καινούργιες κάμερες που τοποθετήσατε στον χώρο του ΧΥΤΑ δεν δουλεύουν, οπότε μπορείτε ευκόλως να υπονοείται εμπρησμό του ΧΥΤΑ και να νιώθετε ότι είστε καλυμμένοι ως Δημοτική αρχή.

  • Γιατί δεν ψάξατε να βρείτε οργανισμούς να παίρνουν το χαρτί και το πλαστικό από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες;
  • Γιατί δεν δημιουργήσατε πράσινα σημεία ώστε να πηγαίνουν εκεί οι πολίτες τα ογκώδη αντικείμενα;
  • Γιατί δεν αναθεωρήσατε τον Κανονισμό Καθαριότητας;
  • Γιατί δεν προχωρήσατε σε διαβούλευση;
  • Γιατί δεν προχωρήσατε σε σύνταξη σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων;
  • Γιατί από την αρχή της θητείας σας δεν ασχοληθήκατε με το που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια μας;
  • Μήπως γιατί μέσω viber δεν γίνονται όλα αυτά;
  • Μήπως γιατί ακόμα και σήμερα δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι σημαίνει Αυτοδιοίκηση και τι ρόλο έχετε αναλάβει;
  • Περιμένετε ακόμα από το κράτος “να ασκήσει την ρυθμιστική του αρμοδιότητα για τη δημόσια υγεία” ενώ εσείς δεν έχετε πράξει τίποτα;

Κανένα κράτος δεν θα σας σώσει.

Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να οργανώσει τα “του οίκου της” μέσα στα πλαίσια των νόμων του κράτους. Για τα πορίσματα των επιθεωρητών και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή έχουμε τοποθετηθεί ως Συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” και τοποθετούμαι εκ νέου ως Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου.

Δεν συμφωνώ με τον τρόπο διοίκησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η κοινωνία απάντησε με το αποτέλεσμα των εκλογών αφαιρώντας από τους ανθρώπους αυτούς τα ηνία του Δήμου, ενώ τα πορίσματα των επιθεωρητών είναι το εργαλείο που θα βοηθήσει την δικαιοσύνη να πράξει το έργο της.

Μετά από αυτή την παράγραφο κ. Μελαχρή λύθηκε το πρόβλημα του ΧΥΤΑ; Λύθηκαν τα υπόλοιπα προβλήματα; Μην προσκολλάστε συνεχώς στο παρελθόν για να βρίσκεται άλλοθι. Οι λύσεις στα προβλήματα είναι μπροστά. Κα Μελαχρή, παραδεχθείτε το. Δεν έχετε ιδέα το τι γίνεται και τι παρεμβάσεις και εργασία έχει γίνει εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου και της πλειοψηφίας των Τοπικών Συμβούλων του. Άλλωστε για αυτό τα επιχειρήματα σας περιορίζονται σε προσωπική επίθεση. Τις αυτοψίες τις οποίες κάνουμε για να ενημερωθούμε και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης, τις υποβαθμίζετε σε εκδρομή με την παρέα μου. Αυτό από μόνο του αντικατοπτρίζει πραγματικά πως βλέπετε τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Κα Αντιδήμαρχε δεν ασκώ τα καθήκοντα της Προέδρου με παρέες αλλά με τους εκλεγμένους συμβούλους και τους συνεργάτες μου. Η πλατεία στην οποία αναφέρεστε κα. Μελαχρή είναι στην Καλλονή και όχι στον Συνοικισμό. Ξεπερνώντας το αυτό, σας ερωτώ: Με βάση ποιου σχεδίου, ποιας άδειας και ποιας ενημέρωσης προς την Υπηρεσία Πρασίνου και την Κοινότητα Μεσολογγίου προχωρήσατε στις ενέργειες σας;

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργήσατε για την εν λόγω πλατεία είναι αντιπροσωπευτικός του τρόπου που δράτε και δεν συνάδει με το ρόλο και τις αρμοδιότητες σας. Ο Δήμος δεν είναι σπίτι όπου μπορείτε να προσλάβετε όποιον θέλετε, να φυτέψετε ότι θέλετε, να αποφασίζετε ότι θέλετε. Ο Δήμος είναι ένας οργανισμός που υπάρχει για να υπηρετεί τα συμφέροντα των Δημοτών. Διέπεται από κανόνες, έχει υπηρεσίες, έχει εργαζόμενους, έχει αιρετούς, έχει πολίτες και με βάση αυτά λειτουργεί. Αλήθεια, αφού όμως λειτουργήσατε αυθαίρετα, πόσο δύσκολο ήταν να σκεφτείτε ένα τρόπο να μην ξεριζωθούν οι μουριές και να φυτέψετε επιπλέον τα πλατάνια;

Κλείνοντας, επειδή σας βλέπω ότι ενδιαφέρεστε και σχολιάζετε την επαγγελματική μου υπόσταση να σας πληροφορήσω ότι ο βιοπορισμός μου προέρχεται από τη μάχιμη δικηγορία και την πολιτιστική διαχείριση. Κα. Μελαχρή, ούτε εκ του ασφαλούς μιλάω, ούτε ξέρω τα πάντα. Αντιθέτως, ενημερώνομαι, ακούω, αφουγκράζομαι την κοινωνία και πιστεύω στα αποτελέσματα που φέρνουν οι ανιδιοτελείς συνεργασίες.

Υγ. Καταγγελία για το χώμα δεν έκανα, κα. Μελαχρή, μην ψεύδεστε. Έχω προτείνει να είμαστε σε ετοιμότητα και να αγοράσουμε χώμα έτοιμο προς ρήξη σε ενδεχόμενη φωτιά. Κάτι που ακόμα και σήμερα δεν έχετε πράξει. Αν πιάσει τώρα φωτιά στον ΧΥΤΑ είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *