Κατηγορίες

ΚΙΝΑΛ: Σκληρή μάχη για τρεις στη δημοσκόπηση της GPO – Ποιος προηγείται

Ως ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προδιαγράφεται η εκλογική αναμέτρηση, όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Η έρευνα της GPO δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται πρώτος στην κούρσα της εκλογικής αναμέτρησης, κατέχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη, με τις διαφορές τους, ωστόσο, να είναι πολύ μικρές.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει προβάδισμα τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (στις εθνικές κάλπες του 2019) όσο και μεταξύ του συνόλου των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες.

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά με διαφορές που αφήνουν ανοιχτό το αποτέλεσμα για κάθε θέση στην αρχική τριάδα.

Στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου, και αυτό σημαίνει ότι οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, τασσόμενοι με τον έναν ή τον άλλο φιναλίστ.

Σημειώνεται πως η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.012 ατόμων που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι δηλαδή όλοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *