Κατηγορίες

Αβοήθητοι ακόμα στις Οινιάδες παρά τις υποσχέσεις και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις

Πέρασαν σχεδόν 25 μέρες από τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλος» στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών και ο κάμπος του Λεσινίου δεν έχει ακόμη στεγνώσει…

Τα νερά έχουν υποχωρήσει σε ένα μικρό ποσοστό και υπολογίζεται ότι χιλιάδες στρέμματα παραμένουν ακόμη κάτω από το νερό. Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταγγέλλουν ότι δεν είδαν από κανέναν βοήθεια, έτσι ώστε να γίνει απάντληση των υδάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις όποια προσπάθεια έγινε για απάντληση των υδάτων έγινε με δικά τους έξοδα και δικά τους μηχανήματα.

Εν τω μεταξύ ήδη έχει περάσει μία εβδομάδα από την κυβερνητική σύσκεψη που έγινε για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όπως καταγγέλλουν οι αγρότες της περιοχής, πάλι δεν εμφανίστηκε κανείς για να βοηθήσει. Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δημιουργεί περαιτέρω καθυστέρηση στην ούτως ή άλλως συνήθως προβληματική διαδικασία της καταγραφής και της αποζημίωσης των παραγωγών.

Και αυτό γιατί, αν δεν υποχωρήσουν τα νερά από τον κάμπο δεν είναι δυνατόν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ να μπορέσουν να κάνουν την καταγραφή. Πολλοί αγρότες της περιοχής εξοργίζονται και από το γεγονός ότι οι τελευταίες ημέρες που χαρακτηρίστηκαν από καλοκαιρία πέρασαν ανεκμετάλλευτες, αφού η άντληση των υδάτων δεν προχώρησε στο βαθμό που θα έπρεπε και πλέον ο φόβος είναι πως με την επόμενη βροχόπτωση θα βρεθούν πάλι στο ίδιο σημείο.

Από sinidisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *