Κατηγορίες

Επιστολή διαμαρτυρίας από Εμπ/κό Σύλλογο Μεσολογγίου προς τον Γ.Γ. Εμπορίου Σ. Αναγνωστόπουλο για τα νέα μέτρα Covid

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου στον Γ.Γ. Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο για τα νέα μέτρα κατά του Covid 19 σε λιανεμπόριο και εστίαση καθώς δημιουργείται ασφυκτικό κλίμα στην τοπική αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου θεωρεί ότι τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δημιουργούν πλείστα προβλήματα λειτουργικότητας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέτρα αυτά προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, εξαναγκάζοντας τους επιχειρηματίες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν μόνοι τους τα καταστήματά τους, να γίνουν ελεγκτές στους πελάτες τους.

Θεωρούμε αδιανόητο ειδικά τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης να καλούνται να παίξουν τον ρόλο του χωροφύλακα, συνεχίζοντας να σηκώνουν το βάρος στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, την ίδια στιγμή που μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που λειτουργούν συχνά ως πολυκαταστήματα τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού.

Και όλα αυτά παρότι, όπως έχουν παραδεχτεί επανειλημμένα στο παρελθόν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία διασποράς του covid-19, καθότι τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει τα νέα μέτρα ως ανάρμοστα και καλεί την κυβέρνηση να ξανασκεφθεί τη στάση της απέναντι στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *