Κατηγορίες

Η χώρα στο έλεος της πανδημίας

Γράφει η Βίκυ Κοκοτού

Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας οι γιατροί και οι νοσηλευτές περιγράφουν τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, ενώ οι αρμόδιοι της κυβέρνησης μιλάνε και λένε ότι οι βαριά ασθενείς θα «επιλέγονται» να μείνουν εκτός εντατικών.

Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης περιορίζεται να δίνει οδηγίες και να μεταφέρει την ευθύνη των ελέγχων στους πολίτες και στους επαγγελματίες. Αδιαφορώντας βέβαια για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους.

Κανένας ωστόσο δεν μιλάει για την ενίσχυση των αντοχών του ΕΣΥ και την κάλυψη των κενών του. Τα νοσοκομεία μένουν όρθια μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών.

Καμία απόφαση ούτε κουβέντα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι άνθρωποι συνωστίζονται χωρίς καμία προστασία… Οι φοιτητές μεταφέρονται σαν ζώα επί σφαγή στα λεωφορεία… καθημερινές εικόνες ντροπής που φυσικά δεν μεταδίδουν τα συστημικά ΜΜΕ..

Μια κυβέρνηση απαθής παρατηρητής απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, αδύναμη, ανίκανη και επικίνδυνη όσο δεν λαμβάνει τολμηρά και γενναία μέτρα. Καθόλου τυχαίο ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν για τη διαχείριση της πανδημίας έχει καμφθεί και η ανησυχία είναι διάχυτη…

Τα σχολεία λειτουργούν με υπεράριθμα τμήματα χωρίς έλεγχο και με εκπαιδευτικούς που ηρωικά αγωνίζονται ενάντια σε ένα αδιάφορο υπουργείο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *