Κατηγορίες

“Κόβεται” ο Κώστας Μάρκου από ομότιμος καθηγητής λόγω Πρύτανη Χρ. Μπούρα

Σε αναβολή έχει οδηγηθεί η λήψη της απόφασης από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών για την ομοτιμοποίηση του γιατρού και βουλευτή Κώστα Μάρκου.

Μετά την συνταξιοδότησή του υπήρξε από την γενική συνέλευση της Ιατρικής σχολής η απόφαση ο κ. Κώστας Μάρκου να γίνει ομότιμος καθηγητής. Ωστόσο όταν αυτή η απόφαση έφτασε στη Σύγκλητο τέθηκαν ερωτήματα για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Ομότιμου καθηγητή και αυτής του βουλευτή.

  • «Δεν είναι σύνηθες να αγνοείται η απόφαση της μεγαλύτερης σχολής του Πανεπιστημίου, αλλά έγινε»

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, ο Παναγιώτης Μέγας, πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, «υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση της κλινικής του κ. Μάρκου και της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής για να κάνουμε πρόταση στη Σύγκλητο να ομοτιμοποιηθεί. Και ο κοσμήτορας της Ιατρικής, ο κ. Αθανασόπουλος και εγώ, κάναμε στη Σύγκλητο την εισήγηση που μας εξουσιοδότησε για την οποία μας εξουσιοδότησε η γενική συνέλευση. Η Σύγκλητος ωστόσο, μετά από εισήγηση του Πρύτανη, ζήτησε  με πλειοψηφία, να αναβληθεί η συζήτηση και να γίνει στην πρώτη Σύγκλητο του 2022. Εμείς φυσικά οφείλαμε να υπερασπιστούμε την απόφαση της συνέλευσης, αλλά η συζήτηση για το θέμα αναβλήθηκε. Δεν είναι σύνηθες να αγνοείται η απόφαση της μεγαλύτερης σχολής του Πανεπιστημίου, αλλά έγινε».

  • «Θα πρέπει η νομική υπηρεσία να ερευνήσει αν υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας δήλωσε στο thebest.gr σχετικά με το θέμα:

«Ο λόγος για τον οποίο αναβλήθηκε η συζήτηση για την ομοτιμοποίηση του κ. Μάρκου ήταν ότι θα πρέπει η νομική υπηρεσία να ερευνήσει αν υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με αυτό, σε επόμενη συνεδρία θα συζητηθεί το θέμα. Νομίζω ότι είναι τυπικό. Τέθηκε το ερώτημα αν μπορεί ένας εν ενεργεία βουλευτής να είναι και Ομότιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο, θα το εξετάσει η νομική υπηρεσία. Θα κάνουμε Σύγκλητο και ανάλογα με την απάντηση  που θα έχουμε θα προχωρήσει ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *