Κατηγορίες

Κατάρρευση ΕΣΥ. Ασφυξία στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Διασωληνωμένοι με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ. Νοσηλευτές λιποθυμούν από υπερκόπωση.

Δραματική η εφημερία της Δευτέρας και στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δύο διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορονοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ως εξής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Η Α’ ΜΕΘ έχει 18 διασωληνωμένους, η Β’ 12, και από τις 18 κλίνες της Γ’ ΜΕΘ που αποτελεί και την τελευταία προσθήκη, λειτουργούν οι 9 που είναι όλες γεμάτες.

Δεδομένης της ασφυκτικής κατάστασης και καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, η Ψυχιατρική κλινική έκλεισε πρόσφατα για να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό σε άλλες κλινικές, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή, όπως δηλώνει στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Σιώτου.

Όπως λέει η κα. Σιώτου, τα υπόλοιπα εννέα κρεβάτια της Γ` ΜΕΘ, είναι πιθανό να λειτουργήσουν μέχρι και την Τετάρτη με τη συνδρομή γιατρών από την Αθήνα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί και είναι εξαντλημένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *