Κατηγορίες

Δεκτή η κάρτα edupass για την είσοδο μαθητών σε λιανεμπόριο και εστίαση

Την ισχύ της σχολικής κάρτας για την είσοδο ανηλίκων σε εστίαση και λιανεμπόριο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη πως η Επιτροπή θα συζητήσει την είσοδο των ανηλίκων σε εστίαση και λιανεμπόριο και θα καταλήξει σε απόφαση, έπειτα και τα παράπονα που έφταναν στην κυβέρνηση από γονείς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ήρθε να ξεδιαλύνει σήμερα το προς τα που θα κινηθεί η κυβέρνηση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση».

Αυτή τη στιγμή οι μαθητές για να μπορουν σε εστίαση και λιανεμπόριο χρειάζονται self test 24ωρου, ενώ μόλις η αλλαγή ανακοινωθεί θα μπορούν να μπαίνουν πλέον με τη σχολική τους κάρτα. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που πηγαίνουν και στο σχολείο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *