Κατηγορίες

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου για την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών

Σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ι.Π Μεσολογγίου, έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του δημάρχου, Κώστα Λύρου και την συμμετοχή συλλόγων-φορέων της περιοχής (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός, Εμποροβιομηχανικός Εργατικό Κέντρο κ.α.) στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε, πέραν της υποβάθμισης της ΔΟΥ, η υπολειτουργία, η μεταφορά ή το πιθανό κλείσιμο και άλλων δημόσιων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η ανάγκη, η κοινή αγωνία, να διατρανωθεί μέσω της συνεργασίας ένα κοινό μέτωπο, ώστε να προτάξουν πιο δυναμικά την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με το ΦΕΚ Β΄/5018/27-10-2021 το οποίο υπογράφεται από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γεώργιο Πιτσιλή, η Δ.Ε Αγγελοκάστρου και οι Δ.Κ Αρακύνθου και Μακρυνείας μεταφέρονται από την Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της φορολογικής ύλης για τη ΔΟΥ Μεσολογγίου, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, οριστικού κλεισίματος και η μεταφορά της στο Αγρίνιο.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να μπει φρένο στην υποβάθμιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «Η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στο μέτρο που της αναλογεί για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση. Δίπλα μας θέλουμε όλους τους φορείς, χρειαζόμαστε την συμμετοχή της κοινωνίας. Το Μεσολόγγι είναι η διοικητική πρωτεύουσα του Νομού και κάθε προσπάθεια υφαρπαγής υπηρεσιών θα βρίσκει αντιμέτωπους τον Δήμο και την κοινωνία».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκληθεί διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού και να ακολουθήσουν συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *