Κατηγορίες

Προσεγγίζοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μίκη

Ομιλητές θα είναι η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και ο συγγραφέας και καλλιτέχνης Ανδρέας Μαράτος.

Μια σφαιρική παρουσίαση της πολυσχιδούς, καλλιτεχνικής, κοινωνικής και πολιτικής διαδρομής του Μίκη Θεοδωράκη επιχειρείται με την «Εκδήλωση λόγου και μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη» που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και το Συμπόσιο Πολιτισμού, σήμερα, στις 19.00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με ομιλητές την ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον συγγραφέα και καλλιτέχνη Ανδρέα Μαράτο.

Η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη, ζώσα συνείδηση του έργου του Μίκη, θα μιλήσει για την πολυκύμαντη καλλιτεχνική δραστηριότητά του, την οποία έζησε και η ίδια ερμηνεύοντας τους μεγάλους ποιητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Ο Ανδρέας Μαράτος, ζωγράφος, υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας και Φιλοσοφίας της τέχνης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», έχει ασχοληθεί επισταμένα με το έργο του Μίκη, εκδίδοντας το βιβλίο με τίτλο «Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του» (Εκδόσεις Ιανός).

Ο τίτλος της αποψινής ομιλίας του είναι «Μίκης Θεοδωράκης, ο μελωδός μιας ανυπότακτης Ρωμιοσύνης». Στο πλαίσιο αυτό θα προσεγγίσει και θα περιγράψει με όρους ιστορικούς, φιλοσοφικούς και αισθητικούς το φαινόμενο Μίκης Θεοδωράκης και τον πολυσήμαντο μουσικό του κόσμο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου που το κοινό μπορεί να προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09.00 – 15.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00 – 14.00 & 17.30 – 21.00)
● Την ticketservices.gr 
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, όπως αυτά ορίζονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 (ΦΕΚ Β/4919/24.10.2021).

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *