Κατηγορίες

Δεν τα βρίσκουν οι «έξι» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το ντιμπέιτ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση των εκπροσώπων των έξι υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, εξαιτίας διαφωνιών και κυρίως των όρων που θέτει η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Η σημερινή συνάντηση αναβλήθηκε, καθώς η εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα οι συνεργάτες των υπολοίπων να εκτιμήσουν πως δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί.

Προς το παρόν προγραμματίστηκε νέα απόπειρα προσέγγισης για αύριο, ωστόσο οι έξι πλευρές ανταλλάσσουν αιχμές, ενώ μέσα σε αυτό το κλίμα η ΕΡΤ διεμήνυσε πως δεν μπορεί να μεταδώσει ντιμπέιτ εάν δεν συμμετέχουν και οι έξι υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστειλε σήμερα νέα επιστολή Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) με την οποία επισημαίνει ότι οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν την επιλογή ενός «ντιμπέιτ όπως αυτό που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου».

Ως αντιπρόταση αναφέρει «να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές – τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από οποίο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεων τους. Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα».

Αντίδραση ήρθε από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου με συνεργάτες του να επισημαίνουν ότι η συνεδρίαση δεν έφερε συμφωνία «εξαιτίας της μοναδικής διαφωνίας της πλευράς του κ. Παπανδρέου για τα ζητήματα που εκείνη έθεσε».  «Εμείς συμφωνούμε επί της αρχής στο βασικό πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ με τους όρους τους 2017» αναφέρουν συνεργάτες του πρώην υπουργού και τονίζουν την αναγκαιότητα «να υπάρχει δυνατότητα υποβολής ελεύθερης ερώτησης μεταξύ των συνυποψηφίων. Σημειωτέον, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί και στην διαξαγωγή debate στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που τυχόν θα την ζητήσουν».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά, του λέει «ναι» σε γόνιμο διάλογο, αλλά «όχι» σε παράλληλους μονολόγους. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι το μοντέλο που προτείνει ο Γ. Παπανδρέου «δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

Συνεργάτες του Παύλου Χρηστίδη προτείνουν σχετικά με το ντιμπέιτ να γίνουν τρεις θεματικοί τηλεοπτικοί διάλογοι με τα εξής θέματα: 

  1. Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακη αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
  2. Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
  3. Το Κίνημα μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.

Παράλληλα, προτείνουν την διεξαγωγή και μετάδοση μέσω καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, δύο τηλεοπτικών διαλόγων ανάμεσα στους υποψηφίους των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης την πραγματοποίηση ενός ακόμη τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους 2 υποψηφίους που θα αναμετρηθούν στις 12 Δεκεμβρίου και σημειώνουν ότι στις τηλεοπτικές συζητήσεις μπορούν να δοθούν ερωτήσεις και σε πολίτες που θα δίνουν το «παρών», ενώ κρίνουν ως σημαντικό να είναι γυναίκα η συντονίστρια.

Τέλος, προτείνουν να εξεταστεί η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής όσων το επιθυμούν. 

Θέση για το ζήτημα πήρε μέσω Twitter και ο Χάρης Καστανίδης σημειώνοντας «θα είναι κρίμα να μη γίνουν οι τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής. Για να διευκολύνω: Ό,τι θέλουν οι συνυποψήφιοι φίλοι, όσες συζητήσεις θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν και για όσα θέματα θέλουν».

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *