Κατηγορίες

Σύσσωμα σωματεία και φορείς ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου (video, φωτο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο από εργαζόμενους, άνεργους, φορείς, συνταξιούχους, σωματεία της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του ΕΣΥ και την υποβάθμιση των δομών υγείας. Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση αυτή είχε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου στα πλαίσια της Παναιτωλοακαρνανικής Μέρας Δράσης που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νομό.

Η DuDuCa News μίλησε αρχικά με τον κ. Νίκο Νικολάου, μέλος Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου ο οποίος όπως είπε¨: “ζητάνε τα αυτονόητα“. Συγκεκριμένα ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό γιατί λόγω πανδημίας και αναστολών έχει μειωθεί δραματικά. Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι σε αναστολή 25 άτομα και έφεραν μόνο 4 νέα, την στιγμή που υπήρχε έλλειψη ήδη προ πανδημίας. Λειτουργούν δύο κλινικές Covid 19 με ότι συνεπάγεται αυτό και το προσωπικό είναι εξαντλημένο χωρίς να έχει την δυνατότητα για άδειες και ρεπό και όπως λέει “έχουν φτάσει στα όρια τους” .

Στην συνέχεια είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Σάκη Παπαδημητρόπουλο ο οποίος μίλησε σε ανάλογο ύφος και τόνισε την έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να σκύψει στο πρόβλημα και να πάρει αποφάσεις και την καλεί να αλλάξει πολιτική και να μην αφήσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου να φυλλορροήσει. Έθιξε το ζήτημα της ανάγκης ένταξης του προσωπικού να μπει στα βαρέα και ανθυγιεινά και ανέφερε ότι από 1/1/2022, σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα περνάνε σε εργολάβους που αυτό επιβαρύνει στην ουσία οικονομικά την χώρα αλλά και δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας και το νοσοκομείο Μεσολογγίου μίλησε και ο Κούστας Κώστας, περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δομών υγείας από την κυβέρνηση και για την ανάγκη στελεχοποίησης των νοσοκομείων. Απαξιώνεται η υγεία συστηματικά γιατί η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και εργαλειοποίησαν τον κοροναϊό προς όφελος τους, είπε.

Στην συνέχεια μιλήσαμε με τον πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Δημ. Ευθυμίου ο οποίος όπως είπε “οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ότι μια κοινωνία έχει σαν εικόνα της την παιδεία και την υγεία, έχουν μείνει στα λόγια”.

Ο πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσάμης Δημήτρης εξέφρασε την στήριξη του για την δημόσια-δωρεάν υγεία και την στελέχωση και τον εξοπλισμό που έχει ανάγκη το νοσοκομείο Μεσολογγίου ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνθρωποί της περιοχής. Μίλησε για παραμέληση του νομού από την κεντρική εξουσία γενικότερα.

Τέλος μιλήσαμε με τον πρόεδρο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεσολογγίου κ. Μπάμπη Τουλιάτο ο οποίος μίλησε με την σειρά του για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και την άμεση ανάγκη προσλήψεων.

Την στήριξη τους με την παρουσίας τους εξέφρασαν πολλά εξέχοντα πρόσωπα της περιοχής όπως η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμμβουλος Παντελής Σκαρμούτσος, από την Κοινότητα Μεσολογγίου η Όλγα Δασκαλή, το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, το Σωματείο Εργ. υπαλλήλων Περιφέρειας, ο Διονύσης Τσιρόγλου από την ΕΟΕΔ κ.α.

Έλαμψε δια της απουσίας της η Δημοτική Αρχή και όχι μόνο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *