Κατηγορίες

Εκδήλωση της ΚΟΒ Μεσολογγίου για το “νέο ΕΣΥ” και τις θέσεις του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, την Παρασκευή 12 Νοέμβρη, με τίτλο «Το “νέο ΕΣΥ”, ο νέος υγειονομικός χάρτης & οι θέσεις του ΚΚΕ».

Μίλησε ο Μάκης Αραβανής, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ & μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, όπου αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης, που συνεχίζει να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, κάνοντας επίκληση συνεχώς στην «ατομική ευθύνη», χωρίς να αναλαμβάνει τη δικιά της.

Για το “νέο ΕΣΥ” που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι, δεν είναι καθόλου νέο, είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου και εφαρμόζεται χρόνια τώρα στις άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των συστημάτων Υγείας τους. «Οδηγούμαστε στην πλήρη εμπορευματοποίηση, στην κατάργηση του καθολικού δικαιώματος της Υγείας, ενισχύοντας παραπέρα τη λογική, η Υγεία να πηγαίνει ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.Η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει έναν υγειονομικό χάρτη με κριτήριο το “κόστος – όφελος”, κάνοντας μάλιστα και ελεεινές δηλώσεις, όπως ότι “δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να απέχει από ένα άλλο πάνω από 20 χιλιόμετρα”».

Αντίστοιχα, επεσήμανε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, κάθε φορά που αναφέρεται στην Υγεία, προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά. Κάθε τρεις και λίγο μας θυμίζει ότι παρέχει συναίνεση, μία καλώντας τον λαό σε σιγή ιχθύος, όπως τους πρώτους μήνες της πανδημίας με τα “θα λογαριαστούμε μετά”, μία με τις προτάσεις του για κοινό υπουργό Υγείας με τη ΝΔ και την άλλη, όπως στα αλλεπάλληλα καλέσματά του προς την κυβέρνηση, για έναν “κοινό εθνικό σχεδιασμό”!

Δεν χάνει ευκαιρία, όχι μόνο να μας θυμίσει ότι κυβέρνησε με “σύνεση”, αλλά ότι έχει και σήμερα προτάσεις “κομμένες και ραμμένες” για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου», και θύμισε και τα «έργα και τις ημέρες» του ως κυβέρνηση και μια σειρά από τις προτάσεις του αυτές για την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη «συνύπαρξη» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την εμπορευματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας, τις ελαστικές σχέσεις δουλειάς και τις προσλήψεις, σημειώνοντας πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά τις αντιστρατεύεται».

«Οι λαϊκές ανάγκες και η κερδοφορία των ομίλων βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αντίστοιχα και του ΣΥΡΙΖΑ, για την Υγεία, βρίσκονται στον αντίποδα του δικαιώματος του λαού να απολαμβάνει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν η επιστήμη και η τεχνολογία, να έχει κατοχυρωμένες δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας από το κράτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *