Κατηγορίες

«Να ανέβεις στην κορυφή για να δεις τον κόσμο. Όχι για να σε δει ο κόσμος»

Γράφει η Δημόκλεια Μπούρου. εκπαιδευτικός

Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς…. Μας απογοητεύει το γεγονός ότι άλλοτε δικοί μας, άλλοτε ξένοι άνθρωποι, προτιμούν να ανέβουν για να τους δει ο κόσμος. Σε μια εποχή που κυριαρχεί η ιδεολογία του «φαίνεσθαι» και ξεχαρβαλώνεται το «είναι», οι
περισσότεροι προσπαθούν να μοιάσουν στους άλλους και χάνουν τον εαυτό τους.

Είχε ειπωθεί από τον A.Einstein πως αν θέλει ο άνθρωπος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή, πρέπει να εξαρτάται από στόχους, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα. Διότι, κάποια μέρα οι δήθεν ωραίοι τύποι της επιφάνειας θα εξαφανιστούν και θα δεις άνθρωπε πως έμεινες μονάχος, να φωνάζεις «Δείτε με» , μα κανείς δεν θα είναι εκεί. Θα έχουν φύγει, γιατί η συμπεριφορά σου τους έδιωξε μακριά. Γιατί, κάποιες φορές πρέπει να αφήσεις ανθρώπους ακόμη κι αν τους αγαπάς, να φτάσουν χαμηλά. Η ζωή είναι μικρή, μα πρέπει να ξέρεις να διαλέγεις!

Συχνά ακούμε να λένε: «Με απογοήτευσε ο/η τάδε». Δεν μας απογοητεύουν οι άνθρωποι, παρά μόνο οι συμπεριφορές τους και οι πράξεις τους. Αυτό που δείχνεις, αυτό θα πάρεις! Οι δικαιολογίες, άνθρωπε, πρέπει να λάβουν τέλος. Όσοι αξίζουν και προσπαθούν αυτοί μένουν, αυτοί μπορεί να είναι φίλοι με τον εαυτό μας. Οι πράξεις είναι το αληθινό πρόσωπο των ανθρώπων.

Καλώς ή κακώς η ζωή έχει ηχώ και επιστρέφει ό,τι δίνεις. Γι΄αυτό το νου σας. Όσοι ανεβαίνουν μαζί μας ψηλά, για να δούμε τον κόσμο κι όχι για να μας δει ο κόσμος…..αυτούς κρατάμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *