Κατηγορίες

Εισαγγελική έρευνα για την παραδοχή Βασιλακόπουλου για υψηλή θνητότητα λόγω ΜΕΘ

Οι σοκαριστικές παραδοχές του καθηγητή πνευμολογίας Θ. Βασιλακόπουλου για την ανεπάρκεια κάποιων κλινών ΜΕΘ και τα αυξημένα ποσοστά θνητότητας σε αυτές τις μονάδες προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση. Θα διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του καθηγητή και για την ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων ποινικών πράξεων.

O καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν δημιουργηθεί κλίνες ΜΕΘ χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα. Οι σοκαριστικές του αποκαλύψεις για αυτές τις κλίνες ΜΕΘ θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Τα ποσοστά θνητότητας από αυτό το τμήμα ΜΕΘ είναι απογοητευτικά και ομολογούν την αποτυχία στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε τη μη σωστή στελέχωση πέντε ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επίμαχες μονάδες, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης από εξειδικευμένο προσωπικό και χαμηλών standards υποδομής.

Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο αρχικά να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των καταγγελιών του καθηγητή και σε δεύτερο στάδιο να διερευνηθεί αν η υπόθεση αφορά στη διάπραξη αξιόποινων ποινικών πράξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *