Κατηγορίες

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Αλληλεγγύη στην Ναταλία, στην Ingeborg και σε κάθε αποδεκτ@ ρητορικής μίσους

«Όπως και η Beugel έτσι και η Ν. Γερμανού, ως γυναίκες στοχοποιήθηκαν έξτρα με άφθονο σεξιστικό και μισογυνικό μένος», σημειώνει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

Ο –παρ’ ολίγον βραβευθείς από την Προεδρία της Δημοκρατίας– διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος, μιλά στη ROSA για την χυδαία επίθεση που δέχεται εκείνος και η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, έπειτα από την χθεσινή ολιγόλεπτη παρουσία του στην εκπομπή της.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, που δέχεται αήθεις επιθέσεις επειδή σώζει ανθρώπους στη Μεσόγειο, σημειώνει ότι το κύμα λασπολογίας δεν είναι αυθόρμητο, αλλά απόλυτα συντονισμένο. Ενορχηστρώνεται μάλιστα, λίγες μόλις ημέρες από την ερώτηση που απεύθυνε στον πρωθυπουργό για τις παράνομες επαναπροωθήσεις η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel και τον σάλο που ξέσπασε.

Ο γνωστός ακτιβιστής αναφέρεται στο ελληνικό μιντιακό περιβάλλον μονοφωνίας αλλά και στον σεξιστικό οχετό που έσπευσαν να εξαπολύσουν ακροδεξιά στοιχεία πίσω από ανώνυμους λογαριασμούς στο Twitter εναντίον της  Ingeborg Beugel και της Ναταλίας Γερμανού.

Όμως, ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι «Η αλληλεγγύη θα νικήσει!»

Η ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μια συντηρητική κυβέρνηση ελέγχει σχεδόν απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο και σε ένα συντριπτικό ποσοστό το σύνολο των ΜΜΕ. 23 ώρες το 24ωρο, οι κάτοικοι αυτής της χώρας ακούμε στο repeat το κυβερνητικό αφήγημα.

Σε αυτό το καθεστώς, ένα 7λεπτο συζήτησης με την Ναταλία Γερμανού, χθες στην εκπομπή της, με θέμα την καθολική υποχρέωση διάσωσης ανθρώπινων ζωών (ναι οι πρόσφυγες είναι και αυτοί άνθρωποι) ήταν αρκετό για να ξεχυθεί ένα κύμα χυδαιότητας και να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι.

Ο ακροδεξιός μηχανισμός πήρε μπροστά και ξεκίνησε ένας οχετός μαζικής λάσπης, fake news, στοχοποίησης και παραληρηματικής συκοφαντίας απέναντι και στους δυο μας.

Όπως και η Beugel έτσι και η Ν. Γερμανού, ως γυναίκες στοχοποιήθηκαν έξτρα με άφθονο σεξιστικό και μισογυνικό μένος. Η δολοφονία χαρακτήρα είναι μια κλασσική τακτική απέναντι σε άτομα που ασκούν ενοχλητική κριτική στο κράτος αφού διαστρέφει την κουβέντα από την ουσία του ζητήματος στην εξόντωση του υποκειμένου και λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους.

Για ένα περίεργο λόγο και τα 3 αυτά πρόσωπα συνδεόμαστε με το προσφυγικό. Μήπως αυτή η λύσσα του κράτους να φιμωθεί κάθε κριτική λέει πιο πολλά από την κριτική την ίδια; Ο φορέας αυτής της μαζικής επίθεσης είναι κυρίως ανώνυμοι λογαριασμοί στο Twitter.

Έτσι, ενώ ιστορικά η ανωνυμία λειτουργούσε για να προστατεύει τα άτομα από την αυθαιρεσία της εξουσίας, εδώ χρησιμοποιείται για να εντείνει την αυταρχικότητα της εξουσίας, για να τρομοκρατήσει και να ενισχύσει κι άλλο το βαθύ κράτος, μια και όλο αυτό το κύμα λασπολογίας δεν είναι αυθόρμητο, αλλά απόλυτα συντονισμένο.

Αλληλεγγύη στην Ναταλία, στην Ingeborg και σε κάθε αποδεκτ@ ρητορικής μίσους.

Να μπει ένα φρένο στον ακροδεξιό οχετό και στην ασφυξία της δημόσιας σφαίρας

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *