Κατηγορίες

Κώστας Λύρος: “Θα λύσω το πρόβλημα των απορριμμάτων με κάθε κόστος”

Κώστας Λύρος για σκουπίδια: «Είμαι αποφασισμένος να αναλάβω το όποιο πολιτικό κόστος και να προχωρήσω στη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος δεν είναι μαγαζί κανενός»

«Το πρόβλημα των σκουπιδιών θα λυθεί οριστικά», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με ανοιχτό μήνυμά του προς τους πολίτες (δείτε εδώ https://www.facebook.com/100008214811427/videos/3364255933832238 ).

«Πρόκειται για μια «καυτή πατάτα» που κληρονόμησε η δημοτική αρχή και που δυστυχώς για πολλά χρόνια άφηναν το πρόβλημα να διογκώνεται, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, τους πολίτες  και για το περιβάλλον  που επλήγη ανεπανόρθωτα. Σήμερα, ο χρόνος έχει εξαντληθεί και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν» ανέφερε ο Κώστας Λύρος και δήλωσε αποφασισμένος να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος και να προχωρήσει στη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν.

«Δυστυχώς στις πρώτες προσπάθειες μας συναντήσαμε αδικαιολόγητη και ανήκουστη  αντίδραση. Πρωτοφανής άρνηση  και πόλεμο και μάλιστα από τους υπηρετούντες δήθεν το σκοπό. Από αυτούς οι οποίοι  τόσα χρόνια με τις δικές τους υπογραφές, τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις οδήγησαν το ΧΥΤΑ στο κλείσιμο. Οι κραυγές που εκτοξεύονται για δήθεν παράνομες  κινήσεις μας είναι αναληθείς, είναι  εκτός νόμου και εκτός νομιμοποίησης. Μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση, να ασκήσουν αθέμιτη πίεση και κλίμα εκβιασμού. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να αντιληφθούμε πως  οφείλουμε  να συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις των οργάνων του κράτους. Ο Δήμος δεν  είναι μαγαζί κανενός. Και όποιος θέλει να  αμφισβητήσει τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του κράτους, μπορεί να τις προσβάλει, αλλά  πάλι μέσα από θεσμοθετημένες  διαδικασίες. ΟΧΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ. Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε  όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου με την διαχείριση των σκουπιδιών και ενώ η δημοτική αρχή πασχίζει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να «ανασάνει» ο δήμος από τα σκουπίδια ορισμένοι που δήθεν κόπτονται για την επίλυση του προβλήματος συνεχίζουν την προσφιλή τους τακτική, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα.Συμμαχούν με δυνάμεις που θέλουν να κρατούν το δήμο σε «ομηρία» για τους δικούς τους λόγους» ανέφερε με νόημα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ο  Κώστας Λύρος ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην δημοτική αρχή, είπε πως κατανοεί απόλυτα την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος

«To κλείσιμο ήρθε μεν από την καταστροφική  φωτιά, άλλα όμως ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου όλοι γνωρίζουμε ότι δεν λειτούργησε  σχεδόν ποτέ όπως έπρεπε. Τα χρόνια που πέρασαν κρατούσαν το μεγάλο αυτό πρόβλημα κρυμμένο κάτω από το χαλί. Μια ένοχη σιωπή, την οποία εμείς δεν θελήσαμε να κουκουλώσουμε και τρέξαμε όλες εκείνες τις δυνατές ενέργειες, ώστε να θέσουμε τον ΧΥΤΑ σε κανόνες σύννομης λειτουργίας. Η φωτιά όμως, η περίεργη φωτιά ξέσπασε στην ολοκλήρωση του έργου της επέκτασής του και ενώ παράλληλα έτρεχε και συνεχίζει να τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς έργο ύψους 1εκ. με το οποίο θα εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας του» κατέληξε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *