Κατηγορίες

Μη νόμιμη απασχόληση διαπίστωσαν επιθεωρητές του ΑΣΕΠ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 5172/«9.11.2021», ημ/νία κυκλοφορίας 12.11.2021) η ετήσια Έκθεση πεπραγμένων έτους 2020 του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Στο ελεγκτικό έργο του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα στην Ενότητα 5.1 αποτυπώνεται η εξέλιξη των Επιθεωρήσεων κατά το 2020. Από τις περατωθείσες Eπιθεωρήσεις, σε 9 περιπτώσεις, ήτοι σε ποσοστό 50 %, διαπιστώθηκαν μη νόμιμες ενέργειες των Φορέων.

Σύμφωνα με την Έκθεση, «στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Δήμο Δελφών, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Εμμανουήλ Παππά και στον Πνευματικό Κοινωνικό-Αθλητικό Κέντρο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των οικείων διατάξεων ή γενικά των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας – αμεροληψίας, που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς».

Πιο αναλυτικά, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεσολογγίου διαπιστώθηκαν μη νόμιμες προσλήψεις και μη νόμιμη απασχόληση, ενώ στον δήμο Ξηρομέρου γενικής φύσεως πλημμέλειες.

Πηγή: airetos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *