Κατηγορίες

Kαθολική η συμμετοχή στην απεργία του κλάδου εστίασης στο Μεσολόγγι (video)

Σήμερα σχεδόν άπαντα τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως και στο Μεσολόγγι όλη την ημέρα.

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης από επαγγελματίες της εστίασης και αυτοαπασχολούμενους μαζί με δημότες που θέλησαν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Η duducanews.gr ήταν εκεί και μετέδωσε απευθείας την ομιλία μέλους της επιτροπής αγώνα Αυτοαπασχολούμενων – Μικρών Επαγγελματιών Μεσολογγίου. Δείτε εδώ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες στην εστίαση, στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια, στα γυμναστήρια και σε άλλους κλάδους, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο! Τα νέα μέτρα φέρνουν ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη τσακισμένο εισόδημά μας και μας ωθούν σε οικονομική εξόντωση.

Να παρθούν  τώρα πίσω τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης.

Κοντά δύο χρόνια τώρα πληρώνουμε με κάθε τίμημα την αδυναμία της κυβέρνησης για αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας. Με το κλείσιμο για μήνες των μαγαζιών μας, με την κοροϊδία του “ άνοιξε – κλείσε “, με βοήθεια ψίχουλα, κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, καλούμαστε πάλι τώρα να πληρώσουμε τα νέα αναποτελεσματικά μέτρα και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

Με δικές της ευθύνες η κυβέρνηση μετέτρεψε τον εμβολιασμό από όπλο και δικαίωμα όλου του λαού που σε συνδυασμό με αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας ,θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό όπλο απέναντι στην πανδημία, σε μέσο εκβιασμού απέναντί μας.

Δεν πήρε ποτέ ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, για την αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ και στα σχολεία.

Και καλεί εμάς τώρα να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα για ακόμα μια φορά, μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους, με τα νέα αντιφατικά μέτρα κρύβοντας την εγκληματική της πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους.

Με τα νέα μέτρα βάζει ταφόπλακα στο εισόδημα μας, μας μετατρέπει σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά θα μας επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, “φλερτάρουμε” όλοι μας  με το λουκέτο, κάποιοι δεν άντεξαν και κάποιοι δεν θα αντέξουμε! Πρέπει να βγούμε μπροστά τώρα πριν να είναι αργά. Να βγούμε μπροστά για την προστασία του εισοδήματος μας, μπροστά για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας!

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν μια και καλή. Είναι ευκαιρία μετά από αποφάσεις ενώσεων στην εστίαση και όχι μόνο, για να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα, να υψώσουμε κι εμείς το ανάστημα μας!

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα στήριξης. Να τα διεκδικήσουμε και να τα επιβάλλουμε με συλλογική δράση. Ο αγώνας είναι κοινός! Οι συνέπειες είναι ίδιες για όλους μας.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ημέρα που πανελλαδικά κλείνει η εστίαση, από τις 11.00 έως τις 12.00  και συγκεντρωνόμαστε στην Κεντρική Πλατεία στις 11.00 π.μ. Καλούμε την περιφέρεια και τον Δήμο να απαιτήσουν την ανάκληση των απαράδεκτων μέτρων της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

 • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Κατάργηση των προστίμων στους επαγγελματίες για ελέγχους πιστοποιητικών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
 • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοΪό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
 • Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.
 • Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
 • Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα για την περίοδο που θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.
 • Αναδρομική επιστροφή των δημοτικών τελών για το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά.
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης.
 • Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της καραντίνας.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
 • Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς , στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση και την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο κλάδος τους μας μίλησε ο Σπύρος Κωνσταντέλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Μεσολόγγι

Εκεί ήταν και η Όλγα Δασκαλή από την Κοινότητα Μεσολογγίου η οποία παρευρέθηκε συμπαραστεκόμενη στον κλάδο που πλήττεται βάναυσα εν καιρώ πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *