Κατηγορίες

Χωρίς ΜΕΘ Covid η Αιτωλοακαρνανία: Πάνω από 50 ασθενείς στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο κατέγραψε την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, η Αιτωλοακαρνανία με 169 κρούσματα ενώ χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν ακόμη 134.

Η ανοδική πορεία κρουσμάτων στην χώρα επηρέασε και την Αιτωλοακαρνανία με αποτελέσματα να αυξηθούν νοσηλείες στα νοσοκομεία καθώς και τα ραντεβού για εμβολιασμό. Μάλιστα, το τελευταίο δημιούργησε και καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου. Συγκεκριμένα, μετά την αύξηση του ενδιαφέροντος εμβολιασμών, πρώτης δόσης κατά κύριο λόγο, δεν συνοδεύτηκαν με την κάλυψη από το αντίστοιχο προσωπικό και αυτό προκαλεί παράπονα από πολίτες λόγω της αναμονής.

Μετά τα νέα μέτρα οι εμβολιασμοί στον νομό έχουν διπλασιαστεί σε καθημερινή βάση και από τους 400-450 την ημέρα πλέον γίνονται περισσότεροι από 1.000.

Η έξαρση όμως του νέου κύματος της πανδημίας αποτυπώθηκε στις νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία. Οι κλινικές covid σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι έχουν ήδη δεχθεί πίεση.

Περισσότεροι από 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο Αγρίνιο και τα ξημερώματα της Τετάρτης, εξέπνευσαν τρεις νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων 58 ετών ήταν ο μικρότερος ηλικιακά. Στο Μεσολόγγι οι νοσηλείες είναι στις 20. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι

Οι σοβαρές πιέσεις οδηγούν την διακομιδή ασθενών σε γειτονικά νοσοκομεία προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, με την κατάσταση στα νοσοκομεία να χαρακτηρίζεται, κατά γενική ομολογία, πιεστική.

Μάλιστα, 51χρονος Αγρινιώτης άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Πάτρας, χάνοντας την μάχη με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία δεν λειτουργεί ΜΕΘ για ασθενείς με Covid.

pelop.gr / Χρήστος Θεοδωρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *