Κατηγορίες

Νέο δώρο Χατζηδάκη στα αφεντικά: Τους δίνει το ελεύθερο για αδήλωτη και απλήρωτη υπερεργασία!

Ακόμη ένα δωράκι στα αφεντικά από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, που καταργεί την υποχρέωση εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία!


Το όραμά της για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στην Ελλάδα, πραγματοποιεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ανήμερα της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους!

Την ώρα που νέοι κι εργαζόμενοι τιμούσαν τους νεκρούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου και διαδήλωναν για αξιοπρεπείς δουλειές, ο Κωστής Χατζηδάκης παραχωρούσε στους εργοδότες ένα ακόμη δωράκι!

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αφού έχει προλειάνει το έδαφος με το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα, , τώρα δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να κρατάνε έως και μία ώρα μετά το ωράριο τους τους εργαζόμενους τους χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου.

Με μια πρωτοφανή υπουργική απόφασή του, σε εφαρμογή του εργασιακού νόμου 4808/2021, παύει οριστικά από τις 29 Νοεμβρίου η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους που, όπως διευκρινίζει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου, «ούτως ή άλλως εντασσόταν και εντάσσεται στο νόμιμο ωράριο».

Κατ ‘αυτόν τον τρόπο, κι εφόσον εντάσσεται η υπεργασία στο νόμιμο ωράριο, οι μισθωτοί χάνουν την προσαύξηση και άρα το εισόδημα από την υπερεγασία που τώρα γίνεται και με το νόμο κανονικά απλήρωτη. Ταυτοχρόνως, για όσους εργαζόμενους διαπιστωθεί ότι δεν είναι δηλωμένες οι υπερωρίες τους στο Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» είναι εύκολο να επικαλεστεί ο ο εργοδότης τους ότι απλώς… κάνουν την υπερεργασία τους.

Μάλιστα, η κατάπτυστη αυτή απόφαση αυτή με την οποία οι εργοδότες θα μπορούν να αυθαιρετούν με το γράμμα του νόμου, ανακοινώθηκε με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο!

Έτσι, ο εργαζόμενος όχι μόνο δεν θα πληρώνεται τις υπερωρίες του, αλλά δεν θα παίρνει ούτε καν ρεπό, αφού θα είναι αδήλωτες!

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *