Κατηγορίες

Μπούρας στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: «Κτηνιατρικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία, από 200 δωμάτια σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι»

Σημαντικές εξαγγελίες στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021» από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών- Σχεδιασμός για Κτηνιατρικό Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία και 200 δωμάτια φοιτητικών εστιών σε Μεσολόγγι και άλλα τόσα στο Αγρίνιο

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Επιλέξαμε τη δημιουργία σχολών σε κάθε νομό. Δεν μπορεί να είναι διάσπαρτα τμήματα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε συνέργειες. Έχουμε σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία. Έχουμε βάλει στο ταμείο Ανάκαμψης 200 φοιτητικά δωμάτια στο Αγρίνιο και 200 στο Μεσολόγγι. Το Πανεπιστήμιο ζητά τη βοήθειά σας να εγκριθούν αυτά. Έχουμε καταθέσει πρόταση στο Hellenic Univeristies 2 που είναι πολύ υψηλά στη βαθμολογία και έχει προκριθεί το κτήριο της ΕΑΣ όπως και η κατασκευή τρίτου ορόφου. Στηρίξτε μας να αποκτήσουμε υποδομές.

Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη γιατί με τη βοήθειά του ανακαινίζουμε την πανεπιστημιούπολη στο Μεσολόγγι που ήταν εγκαταλελειμμένη. Αρχές Γενάρη σας καλώ να δείτε τι κάνουμε εκεί. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή.

Επόμενο βήμα, βοηθήστε εντός πενταετίας το πέμπτο τμήμα να είναι της Κτηνιατρικής. Χρειάζεται φοιτητική μέριμνα. Θέλουμε οργανωμένες Πανεπιστημιουπόλεις.

Στο Αγρίνιο δεν βρίσκουμε δωμάτια για τους φοιτητές μας. Κάνουμε τρεις διαγωνισμούς και οι τοπικοί ξενοδόχοι δε μας δίνουν. Τα ΚΤΕΛ δε βάζουν δρομολόγια, οι φοιτητές δεν μπορούν να έρθουν, βοηθήστε μας. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος έχουν υποσχεθεί οικόπεδα για 200 δωμάτια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι».

agrioniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *