Κατηγορίες

Κεραμέως: Ηχηρό «άδειασμα» – Παραιτήθηκαν όλοι οι αιρετοί του ΚΥΣΔΙΠ

Εκτεθειμένη η Κεραμεώς μετά τον αντιδεοντολογικό ορισμό των διοικητικών υπαλλήλων στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού

«Χαστούκι» προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αποτέλεσε η ομαδική παραίτηση των διοικητικών υπαλλήλων, που η ίδια έσπευσε να ορίσει στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (ΚΥΣΔΙΠ), μετά τη σχετική ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ (ΠΟΣΥΠ), «η Υπουργός Παιδείας με επισπεύδοντα τρόπο και εντός 10 ημερών θέλησε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και εξέδωσε την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α. για τον άμεσο ορισμό» των εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ.

Είχε προηγηθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία, για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας στο ΚΥΣΔΙΠ στις 29/10, κατά την οποία στα 13 Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Διοικητικού Προσωπικού (ΠΥΣΔΙΠ) καταγράφηκε ποσοστό αποχής της τάξης του 90%. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΣΥΠ στις εκλογές καταγράφηκαν περισσότερες ψήφοι από όσους ψήφισαν.

Η Ν. Κεραμέως, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ προχώρησε στον ορισμό των «αιρετών» εκπροσώπων του κλάδου «κατά τρόπο προκλητικό και αντιδεοντολογικό, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την ψηφοφορία, την οποία έπρεπε να ακυρώσει ως παράνομη».

Καταλήγοντας, η ΠΟΣΥΠ ξεκαθαρίζει ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο εμείνει στην αδιέξοδη αυτή πρακτική και προχωρήσει σε ορισμό των επιλαχόντων, δηλώνουμε ότι αυτή θα είναι η ηχηρή απάντηση και των υπολοίπων υποψήφιων αιρετών μας στο ΚΥΣΔΙΠ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ:

«Μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία, όπως αυτή διεξήχθη στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ στις 29 Οκτωβρίου και την αποχή του κλάδου μας από αυτήν σε ποσοστό 90%, η Υπουργός Παιδείας με επισπεύδοντα τρόπο και εντός δεκαημέρου θέλησε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και εξέδωσε την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α. για τον άμεσο ορισμό τους. Όρισε τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου μας κατά τρόπο προκλητικό και αντιδεοντολογικό, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την ψηφοφορία, την οποία έπρεπε να ακυρώσει ως παράνομη!

Στον αυταρχισμό αυτό, απάντησαν όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ΙΔΑΧ των περιφερειακών υπαλλήλων στο ΚΥΣΔΙΠ, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τον ορισμό τους και παραιτήθηκαν, συντασσόμενοι με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΣΥΠ και των Συλλόγων τους και δίνοντας στην κ. Κεραμέως την περήφανη απάντηση του κλάδου μας.

Σε περίπτωση, δε, που το Υπουργείο εμείνει στην αδιέξοδη αυτή πρακτική και προχωρήσει σε ορισμό των επιλαχόντων, δηλώνουμε ότι αυτή θα είναι η ηχηρή απάντηση και των υπολοίπων υποψήφιων αιρετών μας στο ΚΥΣΔΙΠ!

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον, διοικητικό και νομικό, αναμένουμε τον ορισμό των αιρετών εκπροσώπων μας στα ΠΥΣΔΙΠ, εκεί που τα ψηφοδέλτια είναι περισσότερα από τους ψηφίσαντες, εκεί που τα αδιέξοδα της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας έχουν περιγραφεί από την ΠΟΣΥΠ και είναι μεγάλα!

Τέλος, καλούμε για μία ακόμη φορά την Υπουργό κ. Κεραμέως, να ακυρώσει την παράνομη αυτή εκλογική διαδικασία και να προχωρήσει άμεσα  σε δημοκρατικές και συμμετοχικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μας (ΚΥΣΔΙΠ και ΠΥΣΔΙΠ), με δια ζώσης ψηφοφορία.

Άλλωστε και η ΑΔΕΔΥ στις 18 Νοεμβρίου ζήτησε από την Υπουργό την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής αυτής ψηφοφορίας, υπερασπίζοντας τη νομιμότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *