Κατηγορίες

Πλημμύρισε η «Διέξοδος» από τα «βλέμματα» της Κατερίνας Θεοδώρου.

Με σοβαρή ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Θεοδώρου που φέρει τον τίτλο «Με τις δυνάμεις του βλέμματος».

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που πραγματοποιείται στους ανακαινισμένους χώρους της «Διεξόδου» μετά το άνοιγμα των μουσείων, και περιλαμβάνει τριάντα έργα παραστατικής ζωγραφικής από λάδι σε μουσαμά, σε μικρές και μεγάλες επιφάνειες. Θεματογραφία τους εκφραστικά πρόσωπα, πρωτίστως γυναικών, που καλούν τον θεατή για μια συνομιλία μαζί τους.

Την προσφώνηση της ζωγράφου και τον εν γένει συντονισμό των εγκαινίων είχε η επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα, ενώ την παρουσίαση του έργου της καλλιτέχνιδος έκανε ο οικογενειακός της φίλος Αντώνης Λαμπρόπουλος που μίλησε για το φώς που εκπέμπουν οι ματιές των μορφών των πινάκων της και την αλληλεπίδραση που προκαλούν με τον θεατή τους.

Οι φιλότεχνοι, που με προφυλάξεις βρέθηκαν στο χώρο ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, παρέμειναν στο Μουσείο μέχρι αργά το βράδυ θαυμάζοντας τα έργα και συνομιλώντας με την εκθέτρια η οποία με πολλή συγκίνηση ανέβηκε στο βήμα της «Διεξόδου» και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά της.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με ελεύθερη είσοδο, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ για οργανωμένες επισκέψεις επισκεπτών όλες τις ημέρες της εβδομάδος μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία του Μουσείου.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικαστικό 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικαστικό 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *