Κατηγορίες

Ο Δήμος Πατρέων οργάνωσε εμβολιασμό σε Ρομά στον Ριγανόκαμπο με κινητή μονάδα

Ο Δήμος Πατρέων για ακόμη μία φορά δίπλα σε κοινωνικές ομάδες που ζουν στο περιθώριο και πολύ συχνά περνούν κάτω από τα «ραντάρ» της Πολιτείας.  


O Δήμος της Πάτρας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας και προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, προχωρά και σε εμβολιασμούς σε Ρομά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.

Σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών, για την πραγματοποίηση εμβολιασμού κατά του COVID-19, με επιτόπια κινητή μονάδα, σε Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να συνδράμει υγειονομικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που βιώνουν στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες με τον δυσκολότερο τρόπο, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ομάδες όπως οι Ρομά (κυρίως οι διαβιούντες σε καταυλισμό) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου και ελάχιστες πιθανότητες σωστής φροντίδας, κατά τη διάρκεια νόσησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών, για την πραγματοποίηση εμβολιασμού κατά του COVID-19, με επιτόπια κινητή μονάδα, σε Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Την υποστήριξη των Ρομά για την ένταξή τους στη διαδικασία, καθώς και τη διοργάνωση όλης της δράσης ανέλαβε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων, που λειτουργεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *