Κατηγορίες

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα συγκρότησαν επιτροπή αγώνα – Στο πλευρό τους Έλληνες εργάτες


Η οργάνωσή τους για τη διεκδίκηση των αυτονόητων είναι σημαντική, έχοντας στο πλευρό τους Ελληνες συνδικαλιστές και εργάτες


Ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την οργάνωση της πάλης τους, με τη συμβολή συνδικαλιστών της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών, καθώς και των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, έκαναν οι μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας στη βόρεια Ηλεία όπως δημοσιεύει το 902.gr, , συγκροτώντας επιτροπή αγώνα, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Σε μια περιοχή που εργάζονται μαζικά σε διάφορες θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες χιλιάδες, κυρίως νέοι, εργαζόμενοι, από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες, με δύσκολες συνθήκες εργασίας και άθλια διαμονή, η οργάνωσή τους για τη διεκδίκηση των αυτονόητων είναι σημαντική, έχοντας στο πλευρό τους Ελληνες συνδικαλιστές και εργάτες.

Την ώρα που π.χ. η φράουλα προβάλλεται από τα αστικά επιτελεία ως ο «κόκκινος χρυσός» της Ελλάδας, αφού είναι από τις πιο επικερδείς, εξαγώγιμες καλλιέργειες, στηριζόμενη ταυτόχρονα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και επιδοτήσεις, η κατάσταση των εργατών γης με τις εικόνες εξαθλίωσης επιβεβαιώνει πού στηρίζεται αυτή η τεράστια κερδοφορία.

Πηγή: rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *