Κατηγορίες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτ/νίας δίπλα στους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, συντάσσεται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών που αποφάσισαν να κλείσουν τα ιατρεία τους από 26/11/2021 μέχρι και 30/11/2021 ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιβολή των μέτρων που πλήττουν τον κλάδο τους.

Σε συνθήκες πανδημίας , τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία «παραλύουν» υπό τον φόρτο των περιστατικών, οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί έβαλαν πλάτη για να παρέχουν στους ασθενείς τις υπηρεσίες τους, στηρίζοντας στην ουσία την Π.Φ.Υ.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την προείσπραξη του 70% του clawback για το 2021, οδηγώντας τα εργαστήρια σε οικονομική ασφυξία. Παράλληλα συνεχίζει να εφαρμόζει μη ρεαλιστικό κλειστό προυπολογισμό με ανοικτή συνταγογράφηση προσθέτοντας συνεχώς εξετάσεις με αυξημένο κόστος.

Ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΕΛ) αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία να κηρύξει την παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση με βασικό αίτημα την κατάργηση του clawback.

Ο σύλλογός μας στηρίζοντας τον αγώνα των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, τάσσεται στο πλευρό ΟΣΩΝ συμμετέχουν στην απεργία !

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                       Ο γεν. γραμματέας

Αριστόβουλος Τριβλής                    Νικόλαος Καλαμάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *