Κατηγορίες

Success story βλέπει ο Μητσοτάκης και για την πανδημία και για την οικονομία

Ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επαινεί την πολιτική του και τις αποφάσεις της κυβέρνησής του, αφού «πανηγυρίζει» πως η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο θρηνούμε καθημερινά δεκάδες θανάτους συμπολιτών μας, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, το ΕΣΥ καταρρέει, και ακυρώνεται το 80% των χειρουργείων.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Washington Post, υποστήριξε μάλιστα μέσα σε άλλα πως θεωρεί ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διαχειριστές της πανδημίας στην Ευρώπη, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ελλάδα τα πήγε «καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

«Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Washington Post, ενώ η ίδια του η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση στο πολύπαθο ΕΣΥ και τόνισε ότι «θέλουμε να φτάσουμε στο 80%» το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, που τώρα είναι στο 73%».

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τώρα έχουμε μία έξαρση και η κορύφωση θα γίνει μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Θέλει να κάνει την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης

Όσον αφορά την οικονομία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022, δηλώνοντας ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης. Βλέπει μάλιστα πως «Η ανεργία μειώνεται και οι νέοι Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα».

Για τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η αναστολή ισχύος τους λόγω της πανδημίας επέτρεψε «τη διάθεση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση των οικονομιών». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βλέπει μια τέτοια εικόνα, κάτι που δε βρίσκει αντίκρυσμα στην αγορά, όταν καθημερινά αρκετοί κλάδοι προχωρούν σε απεργίες ζητώντας ουσιαστικά μέτρα από την πολιτεία, ενώ βλέπουμε πως η πανδημία επελαύνει στη χώρα και τα μέτρα που ανακοινώνονται δε φαίνεται να βοηθούν στη μείωση εξάπλωσής της, ενώ όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ακόμη και το lockdown βρίκσεται στο τραπέζι.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κατηγορούν την Ελλάδα ότι απομακρύνει πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορά της, ο πρωθυπουργός είπε ότι κάποιοι «κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα, ενώ δεν κουνούν το δάχτυλο στην Τουρκία, μια χώρα που εμπλέκεται σε κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *